Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Crescătorii de porcine mai au la dispoziție doar două zile pentru a depune cererile de sprijin pentru Măsura 215 – „Plăţi privind bunăstarea animalelor – pentru sectorul porcine“, respectiv până la data de 16 ianuarie.

Beneficiarii acestei submăsurii pot încheia angajamente voluntare multianuale, pe o perioadă de cinci ani, pentru unul sau o combinaţie între cele şase pachete disponibile.

Sprijinul se va acorda doar pentru acele angajamente care depăşesc cerinţele minime, care prezintă nivelul de referinţă neremunerat, considerat drept punct de pornire pentru elaborarea plăţilor compensatorii.

Plata se efectuează anual, compensând pierderile de venituri şi cheltuieli suplimentare induse de aplicarea acțiunilor prevăzute de angajamente. În cadrul angajamentelor încheiate, beneficiarii vor trebui să respecte standardele de eco-condiţionalitate (SMR) aplicabile terenurilor agricole aparținând fermei şi activităților agricole desfășurate la nivelul fermei, informează Ministerul Agriculturii.

Alocare financiară totală pentru această măsură este de 154.878.049 euro, pentru întreaga perioadă de programare 2007 – 2013. În cadrul acestei măsuri este exclus sprijinul pentru investiții.