Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Doar miercuri fermierii cărăşeni mai pot depune, la Oficiul Judeţean de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit, proiecte în cadrul Măsurii 121 – „Modernizarea exploataţiilor agricole”, în vederea dezvoltării fermelor de familie.

În deschiderea sesiunii, Daniel Constantin, ministrul Agriculturii, anunţa că aproximativ 1.000 de ferme din România vor primi finanţare, în acest sens suma totală alocată fiind de 50 de milioane de euro.

Beneficiarii acestei măsuri primesc bani europeni nerambursabili pentru construirea şi/sau modernizarea clădirilor utilizate pentru producţia agricolă la nivel de fermă, pentru reabilitarea sau construirea infrastructurii rutiere interne ori de acces din domeniul agricol, dar şi pentru înfiinţarea sau modernizarea fermelor de taurine pentru producţia de lapte, ca de exemplu: echipamente pentru producerea de furaje, instalaţii de muls, linii tehnologice de prelucrare şi ambalare a produselor etc.

Tot prin Măsura 121 se alocă fonduri pentru înfiinţarea sau modernizarea serelor, inclusiv a centralelor termice şi a instalaţiilor de irigat. Dimenisunea economică a fermei poate fi cuprinsă între 2 – 50 UDE (Unitate de dimensiune economică).