Caraş-Severin, Romania

CARANSEBEȘ – Acuzații dure la adresa fostului director Transal Urbis Caransebeș, Ovidiu Chimigeriu, lansate în fața consilierilor locali de noii șefi ai societății, Mihai Minea și Romeo Cozma. Aceștia acuză vechea conducere de anumite prejudicii și cer organelor penale să se autosesizeze!

Discuțiile au pornit de la o solicitare a celor de la Transal Urbis, care cer aleșilor locali să ia măsurile legale pentru recuperarea unui prejudiciu de peste 20 de mii de lei, după calculele lui Minea și Cozma. „Am făcut adrese către dl Chimigeriu, a făcut 24 de abonamente la telefonie, a luat două telefoane scumpe, iPhone 11 PRO de 69 de milioane și un Samsung S20 de 43 de milioane. Am rămas cu cartelele pentru care plătim 1.000 de lei pe lună doar abonamentul, ce facem cu ele? I-am făcut adrese să ne aducă telefoanele înapoi, laptopul, tableta, care sunt proprietatea Transal, nu răspunde”, le-a spus Cozma consilierilor.

Mai mult, acesta, răspunzând unei interpelări a consilierului Petru Schinteie (PSD), a lansat alte acuzații la adresa fostului director: „De 4 ani nu s-a schimbat nici un cauciuc. La fel, filtrele de freon de pe autobuze. Am cumpărat anumite piese cu același cod nu de la distribuitorul direct, ci prin altcineva, am rupt această legătură ilegală, și cumpărăm direct de la distribuitorul autorizat. Pentru că aceeași piesă o cumpărăm direct cu 2.000 de lei și prin partenerii dlui Chimigeriu o cumpăram cu 6.000 de lei. De ce nu întrebați ce s-a întâmplat cu banii de la deponeul de la Kaufland, în condițiile în care banii au fost încasați, 1 milion de lei?”.

Dragoș Curelea (USR Plus) și Alin Purdescu (PNL) au considerat că nu e de competența legislativului local să facă plângeri penale, pentru că e o chestiune internă a celor de la Transal Urbis. Au urmat încercări de pasare a responsabilității pe filiera Transal Urbis-Consiliul Local, mai ales că în desfășurare este și un audit al primăriei.

„Din ce știu eu, vechea conducere are o fișă de lichidare. Nu suntem organ de cercetare, solicitarea către noi nu-și are rostul, dacă persoana a plecat cu ceva necuvenit, sunt alte instituții care ar trebui să rezolve problema. Nu noi trebuie să facem sesizări, dv sunteți administratorii, nu aveți nevoie de dezlegări de la consiliul local”, a spus șeful grupului liberal, replica venind imediat de la administratorul Transal Urbis, Mihai Minea: „Dumneavoastră, consiliul local, sunteți patronii firmei, dacă ne dați dezlegare, facem plângere penală. Cele cinci milioane de lei care nu se regăsesc trebuie recuperate cumva, iar din auditul primăriei este mai mult decât suficient ca să se autosesizeze organele penale”.

O soluție pe care primarul Felix Borcean a prins-o din zbor, prilej pentru a adresa o invitație. „Alo, Poliția? Facem live sesizare? Vă spun eu cum se poate, cum s-a făcut și la sinagogă, vă autosesizați, dragi organe?”, a fost mesajul edilului pentru polițiști și procurori.

De partea cealaltă, fostul șef de la Transal Urbis, contactat telefonic, ne-a declarat că nu comentează acuzațiile pe care i le aduc Minea și Cozma până nu se finalizează auditul. „Am înţeles că s-a discutat în consiliul local, însă nu declar nimic până când nu se termină auditul. Dacă raportul de audit evidenţiază nereguli, să facă plângere penală, să facă ce vor considera ei. Deocamdată, nu comentez nimic!”, a spus, în replică, Ovidiu Chimigeriu, pentru cei care i-au urmat la conducerea operatorului de salubritate și transport public.

JCS-L.A.