Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Calvarul prin care a trecut UCMR-ul în ultimii ani a luat sfârșit, este anunţul făcut de primarul Reşiţei, Ioan Popa!

„Astăzi, 8 decembrie 2023, Hidroelectrica a semnat preluarea UCMR, integrând astfel uzina reșițeană în cea mai mare companie de profil hidroenergetic din Europa de est. Activitatea de producție va continua, cu șanse reale de creștere și diversificare. Operațiunea de transfer a început în toamna anului 2019, cu promisiunea smulsă atunci premierului Ludovic Orban de a porni auditul tehnic și financiar. Lucrurile au continuat cu sprijinul nemijlocit al premierului Nicolae Ionel Ciucă! Mulțumesc tuturor celor implicați în acest demers și felicit conducerea UCMR din această perioadă complicată, Cosmin Ursoniu și echipa sa. Mă bucur enorm pentru salariații societății și le doresc tuturor mult succes în activitatea viitoare!“, a spus Popa.

Consorţiul de administratori judiciari format din Euro Insol SPRL si VF Insolventa SPRL anunţă că, la data de 08.12.2023, s-a semnat Contractul Cadru de Vânzare a afacerii UCM Reşiţa SA către Hidroelectrica SA. Procedura de vânzare cuprinde toate activele, know how-ul, contractele în derulare, brevetele şi licenţele necesare continuării prestării serviciilor de fabricare, reabilitare şi îmbunătăţire a hidroagregatelor şi echipamentelor auxiliare, la care se adaugă un număr de aproximativ 450 de salariaţi.

UCM Reşiţa S.A. este cea mai veche unitate industriala din Europa, fondată în anul 1771 şi care a proiectat, fabricat şi montat peste 90% din echipamentele hidroenergetice aflate în exploatarea Hidroelectrica. „Hidroelectrica a semnat astăzi contractul cadru pentru transferul de afacere de la Uzina Constructoare de Maşini Reşiţa (UCMR), către companie. Tranzacţia vizează securizarea bazei de active a UCMR, unică în Sud-Estul Europei şi esenţială în eficientizarea activităţii de mentenanţă şi retehnologizare a Hidroelectrica!”, informează, la rândul său, Hidroelectrica.

Preţul total pentru transferul dreptului de proprietate asupra afacerii şi asupra tuturor bunurilor care intră în perimetrul tranzacţiei este de 67,87 milioane lei, anunţă compania de stat.

JCS-Nina Curiţa