Caraş-Severin, Romania

REȘIȚA – La Sala Polivalentă din Reșița s-a desfășurat sâmbătă, 11 decembrie, turneul de fotbal feminin dedicat junioarelor U18, „Banat Football Fest”. La această competiție s-au aliniat la start patru echipe de junioare: Colegiul Național „Traian Lalescu” Reșița, Banat Girls, Old Banat Girls și Baby Banat Girls. La final s-a impus ultima echipă menționată!

Banat Girls duce mai departe tradiția fotbalului feminin în județul Caraș-Severin prin proiectul „Bănătencele joacă fotbal”, proiect ce s-a desfășurat cu sprijinul și în parteneriat cu Consiliul Județean Caraș-Severin, și care a avut ca scop principal atragerea tinerelor pasionate de acest sport spre a-l practica într-un mediu organizat, bine clădit și dornic de performanțe sportive.

„Fotbalul feminin are viitor prin ACS Banat Girls care a demonstrat, ca și până acum, că fotbalul e sportul rege nu numai printre băieți, ci și printre fete. Aceasta a fost ultima acțiune a clubului nostru din acest an și ne bucurăm că am reușit să formăm trei echipe de junioare. Fetele s-au implicat foarte mult, sunt pasionate de fotbal și acest lucru ne bucură foarte mult. La sfârșitul turneului le-am oferit mici cadouri, deoarece suntem în prejma Sărbătorilor de iarnă. În urma acestor acțiuni din 2021 am reușit să formăm echipa de junioare U17 și suntem foarte mulțumiți de acest proiect. Realizările acestui proiect au fost peste așteptările noastre. Fetele junioare ocupă locul I în campionat, încă din primul an de la înființare. Sperăm că fetele se vor califica la turneul final U17. De asemenea, unele fete de la U17 joacă și la echipa senioare, și o fac foarte bine”, a declarat Daniel Amariei, antrenorul echipei de senioare de la Banat Girls.

„Am fost invitați să participăm la acest turneu și datorită faptului că avem câteva fete pasionate de fotbal, am decis să onorăm această invitație. A fost un prilej pentru fete să participe la o competiție, având în vedere faptul că în acest an școlar nu s-au organizat turnee. Mă bucur că au făcut mișcare, le place fotbalul și sper să continue și pe viitor. În comparație cu fetele de la Banat Girls, se vede că tinerelor noastre le lipsesc antrenamentele organizate, dar mă bucur că ele vor să joace și cu siguranță că vom mai participa în cazul în care vom mai fi invitați”, a spus și Cristian Copocean, profesor de educație fizică și sport la Colegiul Național „Traian Lalescu” Reșița.

Antrenorul junioarelor de la Banat Girls, Dan Popescu, a adăugat: „Am început antrenamentele în vară și după mai multe acțiuni de selecție am reușit să cristalizăm un prim 11 și câteva rezerve. Drept urmare am reușit să ne impunem pe teren, din trei meciuri jucate în campionatul național am reușit să câștigăm două și avem și o remiză în cont. În acest moment, suntem pe primul loc și sunt foarte mulțumit de jocul fetelor, care sunt foarte ambițioase și merită din plin acest prim loc. Așteptăm cu nerăbdare returul și sperăm să continuăm la fel de bine. Pentru mine nu este o surpriză acest parcurs bun al fetelor, deoarece le știu foarte bine. Își fac foarte bine treaba în teren și efortul lor merita premiat cu acest loc I. Nu toate junioarele sunt din Reșița, avem fotbaliste din Salonta, Moldova Nouă și București. Cinci sau șase jucătoare sunt din Reșița”.

JCS-Ștefan Moraru