Caraş-Severin, Romania

CARAŞ-SEVERIN – Sâmbătă, 10 iunie, pe traseul Via Transilvania se face curăţenie. Cei 9 km ai traseului Poiana (Buchin)-Lindenfeld din Caraş-Severin vor fi ecologizaţi cu sprijinul ASC Ultra Până La Capăt din Arad!

Ziua Mediului, sărbătorită în fiecare an pe data de 5 iunie, a fost unul din motivele pentru care Eva Hochbauer, din cadrul Asociației Clubul Sportiv Ultra Până La Capăt din Arad, a lansat recent o invitație tuturor prietenilor Via Transilvanica și iubitorilor de natură: ecologizarea traseului de 9 km Poiana-Lindenfeld. De altfel, pe traseul Via Transilvanica sunt organizate sâmbătă ecologizări simultane.

„Facem curățenie pe Via Transilvanica ~ Terra Banatica ~ Poiana (Buchin)-Lindenfeld! Pe data de 10 iunie 2023 ne întâlnim în Poiana (Buchin) pentru a face o ecologizare la pas de drumeț pe traseul Poiana – Lindenfeld! La ora 9.30 ne întâlnim la Căminul Cultural din Poiana (Buchin). După ce vom servi o cafeluță și vom face un mic instructaj, la ora 10.00 vom pleca la pas de drumeț relaxat pe traseul Poiana – Lindenfeld. În Lindenfeld vom face o pauză, iar după ne vom întoarce în Poiană!“, au transmis cei de la asociaţia arădeană.

„Sărbătorim 5 ani de Via Transilvanica cum știm mai bine: avem grijă de traseu și facem curățenie. Sâmbătă, 10 iunie! Au trecut 5 ani de când am început lucrările la Via Transilvanica și a venit momentul să facem o curățenie generală prin ecologizări simultane pe cei 1400 km. Activitățile fac parte din proiectul Ziua Bună! – Ziua Voluntarilor Mici pe Via Transilvanica și poate participa oricine: școli, primării, ong-uri, grupuri de prieteni, familii, drumeți, părinți adoptivi de kilometri etc.“, au precizat și cei de la Tăşuleasa Social.

JCS-Nicoleta Moraru