Caraş-Severin, Romania

CARAȘ-SEVERIN – Este vorba despre un traseu care n-a mai fost folosit de către turiști de foarte mulți ani, aflat într-o zonă superbă din Țarcu! Autorii acestei excelente inițiative sunt nimeni alții decât cei de la Salvamont Muntele Mic, care au arătat încă o dată dragostea ce o poartă naturii!

Aceștia au plecat spre Vf. Pietrii (2157 metri) din Poiana Mărului, au aplicat semne cu vopsea pe stânci pentru ca amatorii de drumeții montane să nu se rătăcească, au curățat vegetația acolo unde a fost necesar, făcând în acest fel legătura cu traseele de creastă ce duc spre Godeanu, Retezat și Munții Cernei. Poiana Mărului-Vf. Pietrii este un traseu care se parcurge în aproximativ 5 ore.

Chiar șeful Salvamont Caraș-Severin, Coco Galescu, a făcut, în aceste zile caniculare, o paralelă între munte și mare, invitând parcă pe cei care vor să scape de temperaturile ridicate să ia drumul muntelui: „Schimbarea decorului zilnic, ieșirea din spectrul scenariului obsedant poate fi privită ca o vindecare de tine însuți, poate însemna dizolvarea prejudecăților captive. Când iubești muntele nu-ți poți imagina că într-o zi , marea cu ochi albaștri îți va turna în suflet ademeniri ce pot ucide inorogi. Agățat de creste nu concepi să te desprinzi de înalt sub unduiri de valuri. Dar când privirea și imaginația ți se pierd în depărtări istorice, întâlnești aceleași idealuri la exploratorii întinsului ca la cuceritorii verticalelor. Marea și muntele sunt două ipostaze gemene atunci când sângele freamătă în vene sub imboldul aventurii.”

Dacă mesajul lui Galescu v-a ajuns la suflet, n-aveți altceva de făcut decât să încercați traseul Poiana Mărului-Vf. Pietrii și să vă bucurați de măreția muntelui!

JCS-R.M.