Caraş-Severin, Romania

CARAȘ-SEVERIN – Deși interesele politice oculte de la județ au lăsat municipiul cu jumătate din alocarea pentru celelalte două localități, Reșița continuă să facă efortul necesar pentru elevii de acolo!

Social-democrații alocau, în urmă cu o lună, 2.450.000 orașului Bocșa, în vreme ce Reșiței doar 1.650.000, din banii întorși în județ din TVA și impozitul pe venit, achitate de cărășeni. Iar comuna Măureni a primit 500.000 de lei, de 10 ori mai mult decât majoritatea primăriilor liberale de comune din județ.

Romeo Dunca, președintele Consiliului Județean, preciza atunci că Nelu Popa a rămas cu și mai puțini bani decât pesediștii intenționau să-i aloce în prima fază, „fiindcă ați avut îndrăzneala, nesimțirea să vorbiți în numele cetățenilor UAT-ului dvs. (…) Sigur, Nelu, să cari în continuare copiii de acolo cu autobuzele tale și dacă poți să iei niște angajați de la firma dlui Crina pentru că ieși mai ieftin, pentru că nu le plătește impozite la stat.“

Ei, bine, Nelu Popa n-a suspendat cursele pentru elevi, pe ruta Reșița-Bocșa-Măureni și retur, cu… TUR. Potrivit celor de la Transport Urban Reșița, în perioada 18 septembrie 2023-29 martie 2024, transportul elevilor pe respectiva rută a cumulat 21.700 de kilometri. În interesul copiilor din cele două comune, care fac școală în capitala Banatului de Munte.

JCS-A.M.