Caraş-Severin, Romania

CARAŞ-SEVERIN – Iar pentru asta, TMK trebuie să ajungă la o capacitate de producţie, în următorii ani, de peste 300 de mii de tone.

TMK Artrom are în prezent o capacitate de producţie de 200.000 de tone de ţevi pe an, cifra urmând să ajungă la 320.000 în următorii ani (+60%), susţinea, în cadrul unei întâlniri cu presa, directorul de operaţiuni al uzinei din Slatina, Cristian Drinciu. Anul trecut, vânzările companiei au crescut cu 25% în Statele Unite. „Vânzările în SUA au crescut de la 5% din cifra de afaceri în 2016, la 25% anul trecut. Este avantajul unui business ales bine pe nişă. Şi în Statele Unite şi în Europa ne-am orientat pe produse care sunt deficitare local”, spunea, recent, la Slatina, Adrian Popescu, directorul general al TMK Artrom. Obiectivul creşterii vânzarilor la nivel de grup, mărirea capacităţii de producţie vor duce automat la creşterea consumului de oţel produs la TMK Reşiţa, singurul furnizor de materie primă pentru uzina de la Slatina.

TMK Artrom a preluat la finalul anului trecut TMK Reşiţa de la TMK Europe. Pentru această achiziţie, producătorul de ţevi va trebui să plătească peste 60 de milioane de euro pe o perioadă de cinci ani, începând chiar din 2019. Cert este un lucru: atâta timp cât TMK Artrom vrea să absoarbă întreaga producţie de oţel de la noi, pentru TMK Reşiţa, locul de unde încep afacerile Diviziei Europene, acest fapt este de bun augur…

1 Comment

  1. Dupa cum arata Piata Tevilor rotunde, rectangulare ar parea ca Turcia, China si Rusia sunt in UE. Nu inteleg propaganda contra ”ciumei rosii” precum ca Dragnea s-ar apropia de aceste tari cand se cunoaste ca mare parte din produsele din aceste tari vin pe filiera germana.

Adaugă comentariu