Caraş-Severin, Romania

ADVERTORIAL. Crearea ținutei de birou necesită o garderobă complexă și multă inspirație, mai ales dacă vrei să ieși din tiparele sobrietății specifice. Nu este neapărat să porți același costum din două piese – fustă pe corp și sacou – în aceeași culoare neutră, ca să fii luată în serios la birou. Din contră, o ținută creativă, care îmbină formalitatea cu tendințele din modă, ar da dovadă de un spirit inovator, o personalitate maleabilă și deschisă către noi orizonturi.

Iată cum îți poți alcătui ținuta de birou sfidând tiparele clasice și devenind, astfel, o inspirație pentru toți colegii.

Sobrietate și eleganță în aceeași ecuație

Se știe că o ținută business trebuie să impună respect. Dar în momentul în care duci această zonă formală către extrem, vei avea un look anost și vei crea o distanță între tine și ceilalți colegi. De aceea, încearcă să îndulcești sobrietatea ținutei prin câteva accente de eleganță. De exemplu, dacă nu vrei să renunți la costumul clasic, din două piese, mizează pe magia culorii. În loc să alegi un model negru, maro sau gri, optează pentru un costum în tonuri de bordo, olive, mov prună sau ocru. Mai multe decât atât, completează ținuta cu pantofi stiletto, într-o culoare în contrast cu costumul. Caută la Fashion Days modele de pantofi stiletto pe care îi poți adapta în garderoba ta și cumpără-ți câteva perechi diferite, pentru a-i putea schimba în ținute.

Cromatica în contrast

Pentru că tot am vorbit despre contrastele de culoare între piesele vestimentare și accesorii, iată încă un truc ce te va ajuta să-ți creezi o ținută de birou ieșită din tipare. Dacă vrei să fii remarcată pentru originalitate, uită de culorile clasice pentru ținutele de business, precum gri cărbune, bleumarin, maro, negru. În locul lor, combină piese în contrast, în nuanțele noi acceptate pentru birou – muștar, olive, bej, bleu, bordo, coniac, și așa mai departe. Ai grijă, totuși, să nu introduci în ținută nuanțe țipătoare. Poți asocia, de exemplu, o pereche de pantaloni olive cu o cămașă albă, sacou muștar și pantofi cu toc negri, în contrast. Sau poți crea contrastele doar din accesorii. De obicei, o curea, pantofii și geanta trebuie să fie într-o culoare mai intensă, care să domine ținuta și să iasă în evidență.

Piese clasice + piese cool

Dacă nu vrei să fii colega banală și plictisitoare, ținuta te poate ajuta să te impui în cercul social de la birou. Arată-le că ești serioasă la muncă și foarte sociabilă în afara orelor de program. Înlocuiește sacoul clasic cu un blazer cu mânecile suflecate și combină cu o rochie office și pantofi stiletto. Sau poartă sacoul clasic cu cămașă și jeans clasic, în locul pantalonilor de stofă. Demonstrează-ți creativitatea pe toate planurile și vei fi cea mai cool colegă de la birou!