Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Reşiţenii care renunţă la aparatura veche din locuinţe au din nou ocazia să primească în schimbul lor tichete cadou. Municipalitatea reşiţeană, în colaborare cu Serviciul Local de Colectare partener al Asociaţiei Române pentru Reciclare RoRec, organizează sâmbătă, 10 iunie, o nouă campanie de colectare a deşeurilor de echipamente electrice şi electronice (DEEE).

În categoria acestora intră aparatele de uz casnic de diferite dimensiuni, echipamentele de larg consum din gama aparaturii audio-video, echipamentele informatice şi de telecomunicaţii, uneltele electrice şi electronice, precum şi jucăriile (în genul trenurilor electrice, maşinilor de curse în miniatură, consolelor portabile sau jocurilor video).

Cel mai important este faptul că reşiţenii nu trebuie să se deplaseze până la vreun centru de colectare, deşeurile urmând să le fie preluate în mod gratuit de la domiciliu. Pentru acest lucru este nevoie să apelaţi, până sâmbătă inclusiv, între orele 9.00 şi 15.00, la numerele de telefon 0800444800 (gratuit) sau 0751302119 – ambele ale Serviciului Local de Colectare partener RoRec, precum şi 0255211692 (interior 173) sau 0255210258 – ambele ale Primăriei Reşiţa.

„Pentru frigidere, combine, lăzi şi vitrine frigorifice, se vor atribui direct două tichete cadou în valoare de 10 lei fiecare. Pentru maşini de spălat rufe, maşini de spălat vase, uscătoare de haine, aparate de aer condiţionat, se va atribui un tichet cadou în valoare de 10 lei. Tichetele cadou se acordă numai pentru aparatura care va fi completă şi vor putea fi folosite în orice magazin care utilizează acest sistem. Pentru instituţii şi agenţi economici, la preluarea gratuită de la sediu se întocmesc procese-verbale de scoatere din uz a echipamentelor electrice şi electronice vechi sau defecte“, se arată într-un comunicat remis redacţiei.

Detalii se pot obţine de la Serviciul de Gospodărie Urbană şi Mediu din cadrul Primăriei Reşiţa, la numerele 0255211692 (interior 173) sau 0255210258, sau prin mail, la adresa mediu@primariaresita.ro.