Teodorovici cere suspendarea ratelor până în decembrie! - Caon.ro

Caraş-Severin, Romania

ROMÂNIA. Senatorul Eugen Teodorovici, fostul ministru de finanțe al României, vrea ca Senatul să adopte azi mai multe măsuri menite să îi sprijine pe români!

Una dintre măsurile cerute de Teodorovici vizează suspendarea până la 31 decembrie 2020 a obligațiilor de plată a ratelor scadente, dobânzilor și comisioanelor aferente împrumuturilor acordate debitorilor de către creditori, prin prelungirea corespunzătoare a maturității creditelor. De asemenea, senatorul crede că este necesară interzicerea capitalizării dobânzilor și comisioanelor aferente împrumuturilor acordate debitorilor pentru perioada de suspendare la suma rămasă de rambursat până la rambursarea împrumuturilor acordate debitorilor. Aplicarea suspendării obligațiilor de plată a ratelor scadente, dobânzilor și comisioanelor aferente împrumuturilor tuturor debitorilor (persoane fizice, persoane juridice, PFA-uri, întreprinderi individuale și întreprinderile familiale)- este o altă măsură pe care acesta o consider necesară.

„Toate acestea se vor discuta azi în Senatul României, în Comisia de buget, unde ne vom asigura că, cel puțin aceste prevederi, se vor regăsi în proiectul de lege privind suspendarea rambursării creditelor!  Votul în Plenul Senatului României se va da tot azi, astfel încât până la sfârșitul acestei săptămâni proiectul de lege să primească și votul în plenul Camerei Deputaților. Lucrurile nu mai trebuie amânate și trebuie făcut ceva. Oamenii așteaptă aceste măsuri!“, ne-a declarat senatorul Eugen Teodorovici.

JCS-Nina Curița