Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – În urma incidentului de la Timişoara, în urma căruia un şofer de taxi a fost omorât de un pasager, câţiva taximetrişti au sunat la redacţia Jurnal de Caraș-Severin să ne spună că meseria lor a devenit din ce în ce mai periculoasă.

Oamenii spun că pot cădea oricând victime unor persoane violente şi reclamă faptul că nu au nici o posibilitate legală să se apere împotriva acestor indivizi, la nevoie, tot colegii fiind primii chemaţi în ajutor.

„A devenit foarte periculoasă, eu practic de şase ani taximetria. Am avut şi eu probleme cu unii clienţi, dar mai mici, nu chiar aşa de mari“, a spus unul din cititorii care ne-au sunat la redacţie.

„Fiecare dintre taximetrişti are câte ceva ca să se apere, însă dacă în maşină sunt trei clienţi care vor să-i ia banii, ce să facă? Noroc că experienţa te învaţă să-i recunoşti pe cei violenţi şi cel mai bine este să-i eviţi, iar dacă ai probleme să dai cât mai repede apelul de urgenţă“, a precizat patronul unei firme de taximetrie. Acesta a adăugat că din ce în ce mai mulţi şoferi evită să mai lucreze noaptea, iar în cazul unor incidente preferă să lase de la ei, doar pentru ca situaţia să nu degenereze.

Lidia Almăjanu