Caraş-Severin, Romania

REȘIȚA – Pompierii militari reșițeni au fost chemați, astăzi, în jurul orei 10.30, pentru a interveni în zona Mociur, din municipiul Reșița, pe un șantier unde se efectuau lucrări de reabilitare, pentru a salva o persoană care efectua lucrări pe șantier și a fost surprinsă de un mal de pământ!

„La fața locului, s-au deplasat de urgență pompierii militari din cadrul Detașamentului Reșița, cu două autospeciale de stingere, dintre care una cu modul de descarcerare. De asemenea, ca resurse medicale, au fost alocate un echipaj SMURD și două ale Serviciului de Ambulanță Județean Caraș-Severin. Până la sosirea echipajelor, victima, de sex masculin, a fost extrasă. Echipajele medicale au constatat că bărbatul, în vârstă de aproximativ 24 de ani, se afla în stop cardio-respirator și au început de îndată manevrele de resuscitare. În ciuda eforturilor depuse, bărbatul nu a răspuns manevrelor, astfel că medicul prezent la fața locului a declarat decesul.“, transmite Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Semenic“.

Poliția județului a sesizat Inspectoratul Teritorial de Muncă, un inspector ajungând la fața locului. Potrivit ITM, tânărul era angajat al unei firme de construcții din județul Timiș!

Potrivit Poliției, sesizată prin apel la 112, „în timp ce un tânăr de 24 de ani, angajat al unei societăți comerciale, efectua lucrări la rețeaua de canalizare pe platforma Mociur, ar fi intrat într-un șanț cu adâncimea de 4 metri, moment în care pereții de pământ ai șanțului s-ar fi surpat peste bărbat. Echipajul medical ajuns la fața locului a declarat decesul tânărului de 24 de ani. Cadavrul a fost transportat la Serviciul de Medicină Legală pentru efectuarea necropsiei și stabilirea cauzei decesului. În cauză a fost întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunilor de ucidere din culpă și nerespectarea măsurilor legale de securitate și sănătate în muncă, iar cercetările sunt continuate pentru stabilirea cu exactitate a tuturor circumstanțelor în care s-a produs evenimentul.“

JCS-A.M.