Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Ediţia a II-a a taberei ortodoxe „Credinţă şi artă pentru toţi“ a avut loc, între 7 şi 12 ianuarie, în staţiunea de pe Valea Cernei. Sectorul Social – Filantropic, Misionar şi Activităţi cu Tineretul al Episcopiei Caransebeşului a organizat, la Băile Herculane, o tabără de creaţie pentru 25 de copii, cu vârste cuprinse între 10 şi 15 ani, din oraşele: Reşiţa, Oraviţa, Anina, Bocşa şi Moldova Nouă. Este vorba despre 15 copii, câştigători ai concursurilor de cunoştinţe religioase organizate sub deviza „Să ne cunoaştem credinţa“, şi alţi 10 proveniţi din familii cu risc de excluziune socială.

Pe parcursul celor cinci zile, copiii au fost iniţiaţi în tainele sculpturii în lemn, sub îndrumarea sculptorului George Molin, au învăţat să confecţioneze icoane din seminţe şi au participat la o prezentare interactivă pe tema apiculturii. De asemenea, aceştia au luat parte zilnic la un program de rugăciune în biserica mănăstirii „Naşterea Maicii Domnului“ din localitate. Nu au lipsit nici activităţile interactive, cu caracter instructiv – educativ şi ludic, şi nici discuţiile libere cu organizatorii. La finalul taberei, lucrările realizate de copii au fost expuse şi vernisate în cadrul unei festivităţi, la care a participat şi PS Lucian – Episcopul Caransebeşului, precum şi alţi invitaţi.

Acţiunea face parte din cadrul proiectului „Tineri în Biserică“ derulat, în perioada octombrie 2012 – ianuarie 2013, de Episcopia Caransebeşului, în protopopiatele Reşiţa şi Moldova Nouă, la care au participat, până acum, 80 de copii din ciclul gimnazial.

Roxana Bălan Nafiru