Caraş-Severin, Romania

REȘIȚA – Cupa „Asahi” a fost organizată la Sala Polivalentă din Reșița și a reunit la start aproximativ 250 de practicanți ai artelor marțiale!

„Am ținut competiţia în 2020, înainte de pandemie, după aceea am avut o perioadă fără activitate competiţională. Acum am încercat să o reedităm. Au venit aproximativ 250 de concurenţi de la 15 cluburi din țară. Avem nevoie de asemenea competiţii și pentru sportivii noștri, dar și pentru părinți. Avem nevoie ca cei din țară să ne cunoască. Reșița a fost reprezentată de 27 de sportivi de la Asahi Dojo și 10 de la clubul partener, CSM Reșița, secția de arte marțiale. Competiția de la Reșița se încadrează într-un calendar competițional al Asociației Cluburilor de Karate Fudokan din România. Am început anul cu Cupa Huniazilor de la Hunedoara. A urmat competiţia de la Reşiţa, iar la sfârşitul acestei luni vom fi la Oradea. După aceea, va urma Cupa Sakura București, Cupa de la Tecuci și cea de la Olimp. Cu aceasta se va termina prima parte a anului, urmând să continuăm din toamnă. Deci avem aproape lunar competiție. Aceste întreceri ajută sportivii să progreseze, iar ceilalți pot să vadă în ei un exemplu, pentru a veni și a face sport de masă, care e atât de benefic pentru sănătate și educație. Suntem pe revenire după pandemie, eu zic că avem șanse să revenim la ce a fost înainte și ca număr de sportivi, și ca pasiune. Depinde de noi, antrenorii, dar și de părinți și le mulțumesc foarte mult, pentru că fără susținerea lor nu am putea astfel de turnee.”, a declarat Gabriel Dobromirescu, președintele Asahi Dojo.

Competiția a fost organizată de clubul Asahi Dojo și secția de arte marțiale de la CSM Reșița.

„Ne bucurăm că am reușit să ținem o competiție după aproximativ 3 ani. CSM Reșița a participat cu zece sportivi. Am participat și în deschiderea competiției cu șapte-opt sportivi de la secția de arte marțiale mixte. Am încercat prin competiția organizată împreună cu Asahi Dojo să promovăm puțin karate-ul la nivel local. Avem câțiva sportivi foarte buni și încercăm în anii următori să îi promovăm și spre competițiile internaționale!”, a declarat antrenorul Nelu Botez. 

JCS-Ștefan Moraru