Caraş-Severin, Romania

CARAȘ-SEVERIN – Ion Mocioalcă, senatorul social-democrat de Caraș-Severin, a prezentat două noi măsuri de sprijin pentru mediul de afaceri.  Oficialul a subliniat faptul că susținerea companiilor românești este un angajament prioritar asumat și urmărit, care se concretizează deja prin noi măsuri și programe promovate de Guvern!

„400 de milioane de euro, din fonduri europene, sunt adresate IMM-urilor afectate de pandemie sau celor din sectorul agroalimentar sub formă de granturi de investiții și micro-granturi pentru capital de lucru, notează senatorul cărășean. Din iunie, 700 de milioane de lei vor finanța Start-up Nation ( 520 de milioane lei), dar și alte programe distincte menite să încurajeze și susțină antreprenoriatul“.

În plus, potrivit social-democratului, se prelungește până la finalul anului perioada în care statul va acoperi indemnizația de 75% din salariu pentru companiile afectate, care au fost sau sunt nevoite să-și restrângă activitatea.

„Aceste măsuri completează tabloul deciziilor puternic susținute de PSD menite să ajute, cât de mult este posibil, mediul de afaceri, să păstreze locurile de muncă și implicit să asigure veniturile bugetare, dar și să susțină puterea de cumpărare a populației“, a încheiat Mocioalcă.

JCS-A.M.