Caraş-Severin, Romania

CARAŞ-SEVERIN – Potrivit Poliției județului, în primele nouă luni ale acestui an, celor 388 de cărășeni care erau expuși acestui risc la finele lui 2021 li s-au adăugat alți 139, în vreme ce 77 au ieșit din evidențe!

„La începutul anului 2022, în evidențele poliției a existat un număr de 388 persoane vârstnice potențial-victimale, față de care polițiștii de proximitate, împreună cu cei de la posturile de poliție comunale, au întreprins o serie întreagă de activități pentru prevenirea victimizării, o atenție deosebită fiind acordată persoanelor vârstnice care locuiesc singure și care dețin valori monetare. De asemenea, în cursul primelor 9 luni ale anului 2022 au fost identificate și luate în evidență 139 persoane din această categorie, rezultând un total de 527 persoane vârstnice“, informează Poliția județului.

În primele nouă luni ale anului, din cei 527 de vârstnici supuși riscului victimizării au fost scoase din evidențe 77 de persoane – fie pentru că au murit, s-au mutat în altă localitate sau la rude, în străinătate, ori nu mai sunt supuse riscului victimizării –, rămânând în evidențe, la sfârșitul lunii septembrie, 450 de persoane. Din fericire, în prima parte a anului, doar un vârstnic dintre cei luați în evidențe a fost victima unei infracțiuni cu grad ridicat de pericol social. Este vorba despre un bărbat de 71 de ani din Caransebeș, care a fost tâlhărit de două persoane, în fața imobilului în care locuia cu soția, fiind lăsat fără 1.150 de lei, prin amenințări cu acte de violență. Persoanele implicate au fost identificate, iar în prezent se află sub incidența măsurilor preventive.

JCS-A.M.