Caraş-Severin, Romania

ROMÂNIA – Declarația a fost făcută de ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, pe Aeroportul Internațional „Henri Coandă”, acolo unde a asistat la extrădarea a doi români, a căror activitate infracțională desfășurată la nivel internațional a fost dejucată de structurile operative și de cooperare internațională din MAI, în colaborare cu Interpol și structuri specializate de la nivelul Statelor Unite ale Americii!

Mai concret, este vorba despre un cetățean român urmărit de autoritățile judiciare americane pentru comiterea infracțiunilor de trafic de migranți și complicitate la trafic de migranți, rețea infracțională ce acționa în România – Mexic – Statele Unite ale Americii. Cel de-al doilea cetățean român capturat pe teritoriul României și predat autorităților americane este cercetat pentru comiterea de infracţiuni informatice şi furt de identitate.

În declarația de presă susținută împreună cu Ambasadorul SUA în România, Excelența Sa Adrian Zuckerman, Vela a reiterat importanța și eficiența eforturilor asumate de autoritățile române în parteneriat cu cele din Statele Unite ale Americii, pentru lupta împotriva criminalității organizate, în special împotriva traficului de persoane.

„Este încă o dovadă că soluția pentru combaterea infracționalității este colaborarea, atât la nivel național, și aici mă refer la o colaborare serioasă, corectă și operativă între toate instituțiile din România, și aici mă refer la Poliție, la parteneri, la parchete și la tot ceea ce înseamnă procesul în sine care se derulează în instanțele de judecată, la fel cum este importantă această colaborare cu instituțiile internaționale, cu partenerii strategici, pentru că infracționalitatea nu este doar în România, infracționalitatea este la nivel internațional”, a declarat ministrul Ion Marcel Vela, acesta avertizând: „Suntem cu ochii pe infractori! Trebuie să știe acest lucru, oriunde s-ar afla ei: în România, în orice țară sau pe orice continent”!

JCS-N.C.