Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Cu aceste cuvinte descriem evenimentul aflat în desfăşurare în Parcul Tricolorului din Reşiţa!

Până duminică inclusiv, producătorii agricoli din judeţ, şi nu numai, aşteaptă clienţii cu legume, fructe, lactate, mezeluri, produse apicole, sucuri naturale, băuturi, dulceţuri sau murături. De asemenea, sunt prezenţi artizani de produse lucrate manual, confecţioneri de îmbrăcăminte, încălţăminte şi diverse alte articole din piele. Nu lipsesc nici comercianţii de flori ori de articole vestimentare din zona rock.

Pentru că, de la asemenea evenimente, nu pot lipsi muzica şi dansul popular, pentru fiecare dintre cele trei seri, organizatorii au pregătit un program artistic pe scena amplasată la faţa locului. Atmosfera e completă prin prezenţa comercianţilor de mici şi bere pentru că… şi foamea trebuie potolită într-un mod specific unui târg dedicat roadelor toamnei.

Invităm reşiţenii să viziteze târgul, să dialogheze cu producătorii şi, mai ales, să le cumpere produsele obţinute prin munca lor. Nu am comparat preţurile cu cele de la magazin, însă micii producători sigur aduc produse în care pun mult mai mult suflet şi mult mai puţine E-uri.

JCS-Ionel Ivaşcu