Caraş-Severin, Romania

REȘIȚA – Handbalistele de la Clubul Sportiv Universitatea Reșița au câștigat miercuri, 27 octombrie, 26-19, partida din campionat cu CS Liviu Rebreanu Turda. Studentele pregătite de prof. Cristian Busuioc veneau după două înfrângeri consecutive în deplasare, 17-35 cu Cluj-Napoca, și 22-31 cu Baia Mare!

Busuioc consideră că lotul este unul subțire și ar trebui să mai fie completat cu câteva jucătoare în iarnă. Până acum, CSU are în campionat trei victorii, un egal, două înfrângeri și zece puncte obținute în șase partide.

„A fost victorie la șapte goluri diferență, dar trebuie să recunoaștem că am obținut acest succes în urma unui joc destul de dificil. Le felicit pe adversare, trebuie să ținem cont și de faptul că sunt junioare, chiar dacă sunt selecționate din toată țara. Poate că plusul de forță și faptul că la un moment dat am reușit să ne grupăm mai bine pe apărare au făcut ca să ne desprindem pe tabelă și să obținem o victorie muncită. Le felicit pe fetele mele că au reușit să depășească momentul greu în care eram, veneam după două înfrângeri. Am pierdut la Baia Mare și la Cluj, împotriva a două echipe foarte bune. Cea din Cluj este, în opinia mea, favorită la lupta pentru promovare. În mod sigur aceasta a fost o victorie de moral și suntem pe un drum bun. Suntem deja cu gândul la etapa următoare. Urmează pentru noi un sfârșit de săptămână cu pauză și pe 7 noiembrie ne așteaptă o deplasare grea la Târgu Mureș, apoi vom juca acasă cu Timișoara. Nu mai sunt multe jocuri până la finalul campionatului, până acum bilanțul este pozitiv și îmi doresc să continuăm cu jocuri bune. Vrem să rămânem la jumătatea clasamentului și poate mai sus. Ceea ce ne doare cel mai tare este numărul mic de jucătoare din lot, trebuie să fim realiști și în mod sigur am putea emite mult mai multe pretenții dacă am alinia la startul întrecerii numărul maxim de jucătoare pe care ni-l permite foaia de joc. Din păcate, în momentul de față nu putem face acest lucru. Încercăm să găsim soluții, poate chiar în mijlocul campionatului, cu junioare. Regulamentul ne permite să avem o colaborare în dublă legitimare și cu jucătoarele junioare”, a declarat prof. Cristian Busuioc, antrenorul echipei reșițene.

CSU Reșița: Andra Mureșan, Maria Popescu, Timeea Dumitrache, Daiana Giuca, Irina Ciobanu, Maja Eremici (1), Alina Cristea (1), Claudia Șiman (2), Rebeca Vlădășel (4), Iulia Bledea (4), Crina Asaftei (6) și Simina Buzzi (8).

În etapa a VIII-a, studentele reșițene vor juca duminică, 7 noiembrie, în deplasare, cu CS Arena Târgu Mureș.

JCS-Ștefan Moraru