Caraş-Severin, Romania

REȘIȚA – Handbalistele pregătite de prof. Cristian Busuioc au pierdut sâmbătă, 9 aprilie, scor 23-28, cu CS Arena Târgu Mureș, acasă, în etapa a XXI-a a Diviziei A, Seria B!

CSU Reșița ocupă în prezent locul 8, cu 15 puncte, iar până la finalul campionatului va mai juca cu CSU de Vest Timișoara, CS Gloria 2018 Bistrița Năsăud, CSU Oradea și CSM Târgu Jiu.

„Dacă în turul campionatului am obținut un rezultat de egalitate, la acest joc a trebuit să recunosc că adversarul a fost mai bun decât noi. Târgu Mureș a condus în permanență pe tabela de marcaj. Am încercat să le surprindem pe handbalistele adverse, dar am făcut multe greșeli, iar fizic n-am rezistat. Ne-au dominat și au obținut o victorie meritată. Avem o perioadă foarte aglomerată, știam că ni se va întâmpla acest lucru, deoarece programul este deja stabilit. Am avut etapă intermediară la Turda unde, de asemenea, am pierdut la o diferență de cinci goluri și din nefericire s-a accidentat și Rebeca Vlădășel. Este o jucătoare care contează foarte mult pentru noi la linia de 9 metri. Și-a dorit să joace cu Târgu Mureș, dar n-a reușit să evolueze la potențialul ei maxim. Încă are acea entorsă care o supără și s-a văzut acest lucru în joc. În aceste condiții, când joci la un interval de trei zile, este greu să-ți revii. Pe bancă mai aveam încă două jucătoare accidentate, la care s-a adăugat și Alina Cristea. Avem puține soluții și trebuie să vedem cum ne organizăm pentru jocul următor. Avem etapă intermediară la Timișoara, iar până la finalul campionatului vor mai fi trei jocuri foarte dificile. Vom întâlni primele echipe clasate din această serie în care suntem repartizați. Trebuie să ducem la bun sfârșit acest sezon și să ne gândim ce se va întâmpla în următorul campionat. În mod sigur s-a adeverit ceea ce am spus la început, adică cu un lot foarte restrâns este greu să faci față într-un campionat lung, chiar dacă pe parcurs au fost și echipe care s-au retras. În etapa viitoare, cea de la Timișoara, ne propunem să câștigăm. Deși stăm mai bine în clasament decât echipa de la CSU de Vest Timișoara, trebuie să recunosc că în momentul de față adversarele noastre sunt favorite. CSU de Vest are un efectiv mai complet decât al nostru, iar noi vom încerca să scoatem maximul. Trebuie să fim realiști și acest meci de la Timișoara este singurul în care avem șanse teoretice de-a învinge”, a declarat prof. Cristian Busuioc.

Universitatea Reşiţa: Alexandra Popescu, Andra Mureşan, Crina Asaftei, Maia Eremici (3), Daiana Giuca, Rebeca Vlădăşel (4), Iulia Bledea (10), Irina Ciobanu (1), Marinela Prycop, Timeea Dumitrache, Narcisa Diaconescu (1), Ioana Şiman, Simina Buzzi (2), Laura Dumitrescu (3).

În etapa a XXII-a, CSU Reșița va juca joi, 14 aprilie, în deplasare, cu CSU de Vest Timișoara.

JCS-Ștefan Moraru