Caraş-Severin, Romania

REȘIȚA – Handbalistele de la Clubul Sportiv Universitatea Reșița au pierdut duminică, 30 ianuarie, scor 24-29, prima confruntare din 2022, cea cu CSM Oradea!

„Trebuie să recunoaștem că n-am făcut față adversarului decât trei sfert din timpul acestui joc. S-a văzut acest lucru, au avut soluții mai multe, au avut schimbări și CSM Oradea este o echipă mai echilibrată pe posturi. Trebuie să recunosc că CSM Oradea a obținut o victorie meritată. Nu pot să acuz fetele că nu și-au dorit, pentru că s-a văzut acest lucru. Greșelile neforțate cred eu că au făcut diferența. Am întâlnit un adversar care evoluează foarte bine pe contraatac și bineînțeles dacă i-am permis să-și facă jocul s-a desprins în permanență pe tabela de marcaj. Au fost câteva momente în care puteam conta, am egalat în repriza a doua, deși am intrat cu un handicap de goluri la pauză. Trebuie să recunoaștem că CSU Oradea a fost peste noi la acest meci, a făcut un joc mai bun și a obținut o victorie meritată. Oradea are o poziție în clasament pe care o merită, a demonstrat acest lucru pe teren. Are o bancă mai bună ca a noastră și până la urmă aici se face diferența la un joc care durează 60 de minute. Este greu să-ți folosești trei jucătoare în relație de atac-apărare încontinuu, fără să schimbi. Automat apar greșelile, iar pe lângă aceste jucătoare pe care le forțez la maximum, apar și junioarele cu o experiență mai puțină. Trebuie să mergem mai departe, trebuie să avem răbdare și în mod sigur vor progresa. Continuăm să ne antrenăm și de la etapă la etapă trebuie să progresăm. În mod sigur vom mai obține și câteva victorii până la finalul campionatului. Acest joc cu Oradea a făcut parte din turul campionatului și ne așteptam dinainte la un joc dificil. Urmează o etapă în deplasare, la Târgu Jiu, împotriva unei formații susținute de primărie și care a luat o opțiune serioasă de-a promova. Campionatul este lung, noi trebuie să ne rezumăm la ceea ce ne-am propus, iar fetele trebuie să joace și să ajungă la o formă care să le permită să reziste 60 de minute în fața unor echipe puternice”, a declarat prof. Cristian Busuioc, antrenorul CSU Reșița.

CSU Reșița: Maria Popescu, Andra Mureșan, Crina Asaftei, Daiana Giuca, Irina Ciobanu, Timeea Dumitrache, Alexandra Andrei, Cătălina Dumitrescu (1), Ana Diaconescu (1), Iulia Bledea (1), Claudia Șiman (2), Maya Eremici (2), Alina Cristea (4), Simina Buzzi (5) și Rebeca Vlădășel (8).

În etapa următoare, handbalistele vor juca pe 6 februarie, în deplasare, cu CSM Târgu Jiu.

JCS-Ștefan Moraru