Caraş-Severin, Romania

CARANSEBEŞ – Vorbim de asfaltarea străzii greu încercate în acest an, după ce tăvălăgul AquaCaraș a trecut peste ea pentru introducerea canalizării!

Una din cele mai circulate străzi din municipiu, care face legătura între zona centrală și cartierul Pipirig, dă și acum bătăi de cap șoferilor, chiar dacă a fost cârpită după ce asfaltul a fost spart de cei de la AquaCaraș. Chiar și consilierii locali au cerut lămuriri, în cadrul ultimei ședințe a legislativului caransebeșean: „Când aveți în proiect să terminați strada Ardealului?“.

Au aflat astfel de la viceprimarul Pasere și city managerul Bogdeastrada Ardealului e o prioritate, fiind prinsă la reabilitare. „Ardealului putea fi asfaltată chiar și până acum, dar mai erau niște lucrări pe care AquaCaraș trebuia să le facă, undeva în zonă la Băcilă, la Trio Albu. I-am rugat să-și finalizeze lucrările și pe cei de la AquaCaraș, și pe cei de la Enel, pentru că odată ce am asfaltat strada nu vom mai da permis de spargere acolo. Noi deja am demarat procedurile pe SICAP, să sperăm că nu vor fi contestații și în câteva săptămâni demarăm lucrările“, a spus viceprimarul Caransebeşului.

Se așteaptă acum depunerea ofertelor din partea constructorilor, urmând evaluarea acestora și încheierea contractului, respectându-se termenele legale. „Dacă asfaltam deja și apoi spărgeam din nou, am fi fost criticați”, a explicat Pasere, în timp ce Bogdea a mai precizat că înainte de asfaltarea străzii Ardealului trebuie rezolvată și problema din intersecția de la Colegiul Național „C.D. Loga”, acolo unde la fiecare ploaie mai puternică strada devine lac.

Până când se va rezolva coșmarul șoferilor de pe Ardealului, municipalitatea continuă asfaltările în alte zone. Spre exemplu, s-a turnat deja asfalt nou în zona blocurilor din cartierul Cazărmii și în zona Aeroport, iar în aceste zile se execută lucrări de frezare pe Aleea Sportivilor și strada Potocului, pentru ca apoi să se treacă la turnarea unui strat nou de asfalt în ambele locații. Mai mult, se are în vedere inclusiv strada Fundătura Potocului.

Și pentru că unele lucrări de asfaltare realizate anul trecut nu au fost chiar cele la care se aștepta primăria, plata nu s-a mai făcut până când constructorul nu a turnat un nou strat de asfalt. Așa s-a întâmplat în aceste zile pe străzile Pavel Chinezu, Antoniu Sequens, precum și alte zone din municipiu unde lucrările nu au fost de calitate.

JCS-Răzvan Mihalcea