Caraş-Severin, Romania

REȘIȚA – Antrenorul secund de la CSM Reșița, Ștefan Bărboianu, îi îndeamnă pe fotbaliști să se pregătească din greu în cantonament, pentru a putea face față în noul sezon din Liga 2! Chiar dacă încă este în activitate ca și jucător, Bărboianu a început să-și ia în serios rolul de secund și încearcă să le ofere tinerilor din lot o parte din experiența sa!

Ștefan Bărboianu are 226 de meciuri în Liga 1 și a evoluat de-a lungul carierei la echipe precum FC Universitatea Craiova, Dinamo București, Astra Giurgiu, Concordia Chiajna sau Petrolul Ploiești.

Liga 2 va începe pe 5 august și va fi al treilea sezon al lui Bărboianu de când este jucătorul CSM Reșița, dar și primul sezon de când este și antrenor secund în staff-ul lui Călin Cheregi.

„În momentul de față trebuie să vedem calitatea individuală a jucătorilor noștri, asta am urmărit de fapt și la primul amical, cel cu UTA. Știm că pe fondul de oboseală acumulat în această perioadă grea de pregătire este destul de dificil ca aceștia să-și exprime în teren adevărata valoare. Vrem să formăm un grup unit și puternic și ne dorim să continuăm rezultatele frumoase și bune din Liga 3. Vrem să dăm progresie noului sezon din Liga 2, pentru că vrem să producem un fotbal frumos la Reșița și să fim o surpriză frumoasă. Acest lucru se poate realiza doar cu multă muncă, știm unde ne aflăm acum și stim ce trebuie să facem în continuare. Atmosfera este una foarte bună și mă bucur că băieții, mai ales cei tineri, aleargă și muncesc cu zâmbetul pe buze. Le-am explicat faptul că fără muncă și fără o pregătire foarte bună este greu să facem față. Fotbalul din ziua de astăzi este foarte greu, deoarece vom întâlni adversari care stau foarte bine fizic, iar duelurile 1 vs 1 sunt exponențiale. Suferim acum și cu siguranță că vom fi fericiți mai târziu. Un punct forte în echipa noastră vor fi organizarea și disciplina. Am fost și sunt disciplinat ca și jucător, am ascultat tot ce mi-au transmis antrenorii pe care i-am avut și acest lucru îmi doresc și de la fotbaliștii pe care-i antrenez. Cu un joc organizat, cu dăruire și muncă la antrenamente, va fi imposibil să nu apară și rezultatele”, a declarat Ștefan Bărboianu, jucătorul și antrenorul secund de la CSM Reșița.

Profesionalismul lui Ștefan Bărboianu trebuie să fie un exemplu pentru fotbaliștii din lot, mai ales că la 35 de ani este al doilea jucător la testele fizice. Vorbind la persoana a III-a despre el, antrenorul Bărboianu a spus despre jucătorul Bărboianu: „Mă uimește faptul că la 35 de ani este al doilea la teste. Nu știu ce se întâmplă. Am ajuns să fiu după Marian Drăghiceanu, care pentru mine este un <<drăcușor gol>> pe partea fizică, deoarece aleargă neîncetat. Psihologic mi-am impus să mă țin cât mai aproape de el și se pare că până acum am reușit. Mă bucur că dintr-un lot de 33 de jucători câți am fost la teste fizice, am ieșit pe locul al doilea. Bravo fotbalistului Bărboianu, se pare că încă nu și-a spus ultimul cuvânt în fotbal și joacă atât cât îl mai țin picioarele!

JCS-Ștefan Moraru