Caraş-Severin, Romania

CARAȘ-SEVERIN – Consiliul Județean a scos la licitație serviciile de proiectare și asistență tehnică pentru obiectivul de investiții!

Anunțul de licitație vizând contractarea de „Servicii de proiectare faza PT şi asistenţă tehnică din partea proiectantului la obiectivul de investiții «Modernizare DJ 684 Rușchița – Voislova, Limită Județ Timiș»“ a fost publicat, vineri, pe SEAP. Tronsonul de drum județean în cauză, de 22,560 km, face legătura dintre Voislova și Rușchița, traversând și Rusca Montană.

În momentul de față, potrivit documentației tehnice, DJ 684 are sectoare cu îmbrăcăminte bituminoasă, dar și sectoare pietruite, majoritatea acestora având o stare de viabilitate total necorespunzătoare și o stare de degradare avansată. Pe de altă parte, drumul are lățimi variabile pentru partea carosabilă și platformă, iar pe unele sectoare sunt necesare lărgiri, deoarece în prezent nu permite încadrarea a două benzi de circulație. Pe de altă parte, în cea mai mare parte a traseului acostamentele sunt neamenajate, iar dispozitivele de colectare și evacuare a apelor de suprafață necorespunzătoare sau inexistente.

Ofertele pentru contractul estimat la 1.075.857 lei vor putea fi depuse până în data de 14 aprilie 2024.

JCS-Walter Fleck