Caraş-Severin, Romania

REȘIȚA – Spitalul Județean de Urgență din Reșița a fost nominalizat de două ori la premiile Romanian Healthcare Awards, juriul fiind compus din 31 de oameni din 10 țări!

Aseară, 10 decembrie, a avut loc Romanian Healthcare Awards,  prima și cea mai amplă competiție cu juriu internațional dedicată spitalelor din România, eveniment de recunoaștere a inovației și a excelenței din domeniul sănătății, care si-a propus să identifice și să aprecieze exemplele de bună practică din sistemul medical românesc, reușitele individuale și de echipă. Cele 7 categorii premiate au fost: medicul anului, echipa de cercetare medicală a anului,  calitatea serviciilor medicale, Spitalul anului, proiectul de cercetare al anului și siguranță  a pacientului.

Spitalul Judetean de a Urgență din Reșița a fost nominalizat în această competiție la categoria Medicul Anului, prin medicul Raluca Cornean, și Spitalul Anului, alături de spitale din Timișoara, Cluj, Iași, Sibiu, București, Bistrița Năsăud.

„Nominalizarea la ambele categorii aduce pe harta spitalelor din tara spitalul din Reșița și Caraș-Severin alături de instituții consacrate, fapt care nu poate decât să ne bucure. Aseară, a fost un moment de onoare și bucurie, alături de colegii din alte spitale, care deși aflați în competiție și-au exprimat bucuria de a reîntregi eșichierul sanitar, de pildă, din vestul țării, asa cum au făcut-o colegii de la Timișoara, de la Spitalul Militar, ori echipa care, deși este de la București, coordonată de medicul militar Valeriu Gheorghiță. Pentru toate lucrurile bune și frumoase petrecute în ultima perioada în spitalul reșițean se cuvine să mulțumim tuturor celor implicați în renovarea de la Staționarele 2 și 3 și să ne bucurăm că am înțeles cu toții că prin bunătate și eleganța se poate realiza totul, dealtfel bunătatea fiind cea mai frumoasa parte a caracterului unui om și constă în faptele lui mari sau mici, nenumite sau amintite, dar asupra cărora și-a lăsat o parte din suflet! Trofeele au fost luate de Timișoara, Sibiu, Cluj și București. Dar, e important că  am fost în finală, moment care oferă posibilitatea unor noi orizonturi de colaborare!“, ne-a declarat managerul SJU, Alina Stancovici.

JCS-Nina Curița