Caraş-Severin, Romania

CARAŞ-SEVERIN – Se investesc aproape 50 de milioane de euro într-unul dintre cele mai importante drumuri turistice din Caraș-Severin!

Drumul care asigură accesul către unele dintre cele mai spectaculoase zone naturale ale Regiunii Vest, Cheile Nerei, Cascada Beușnița sau Lacul Ochiul Beiului, va fi modernizat cu finanțare europeană. Agenția pentru Dezvoltare Regională Vest, în calitate de Autoritate de management pentru Programul Regional Vest, a semnat astăzi contractul de finanțare pentru proiectul „Modernizare DJ 571 – Intersecție DN57 – Moldova Nouă – Cărbunari – Sasca Montană – Ciuchici (Intersecție DN 57)”, din județul Caraș-Severin.

Proiectul prevede modernizarea a 46 de kilometri de drum județean, inclusiv reabilitarea a nouă poduri și a peste 200 de podețe. În plus, se va interveni asupra a 52 de stații de transport public și vor fi amenajate noi locuri de parcare.

Proiectul mai include lucrări de apărare şi consolidare a structurii drumului, de reparaţie la canalele de colectare şi descărcare a apelor pluviale, precum și măsuri de siguranță rutieră.

Aproape 50 de milioane de euro este valoarea totală a investiției de care va beneficia parteneriatul format din Consiliul Județean Caraș-Severin și primăriile din Moldova Nouă, Cărbunari, Ciuchici și Sasca Montană. Din această sumă, peste 48 de milioane de euro sunt bani nerambursabili. Investiția este la faza de proiect tehnic, iar în perioada imediat următoare se va demara procedura de achiziție pentru execuția lucrărilor.

„Modernizarea drumului județean DJ 571 reprezintă un pas important pentru dezvoltarea infrastructurii și turismului în județul Caraș-Severin. Deschidem, practic, o poartă către turismul național și internațional, pentru că investiția pe care o realizăm va facilita accesul către câteva dintre obiectivele-cheie cu care se mândrește regiunea noastră. Această investiție va aduce beneficii semnificative și comunităților locale, pentru că va contribui la creșterea economică și la crearea de noi oportunități. Suntem mândri să sprijinim un proiect de asemenea anvergură, care subliniază importanța fondurilor europene în dezvoltarea regională.”, a declarat Sorin Maxim, directorul general al ADR Vest.

Proiectul are o durată de realizare de 3 ani și este finanțat prin Programul Regional Vest 2021-2027, Intervenția regională 5.1.A Drumuri județene.

JCS-Nina Curița

3 Comentarii

  1. Nyiredi Liliana Reply

    Sa vezi apoi mizerie.
    De ce nu pot merge de la Păstrăvărie pana la Ochiul Beiului ,pe jos
    Montati si o telegondola pana la cascada 🙈 sa nu mai faca efort.

    • Exact! Și boxe pe marginea drumului să răsune manelele. Stai sa vezi ce o sa se umple de plastic toată valea aia, că așa e educația acestui popor, trebuie să își insemne trecerea. națiune mai mizera decât asta a noastră cred că e doar Albania in Europa, așa că în UE suntem fruntași.

  2. Asta e doar o poveste frumoasa, iar daca lucrarile nu vor incepe pana cand pleaca Dunca e putin probabil ca ele sa mai inceapa vreodata. Poate doar daca le vor face firmele lui Crina cel care stie cum sa comaseze doua benzi intr-una singura iar primarii socialisti din zona sa semneze receptia. Acela nu poate fi numit drum iar cei care il strabat veniti din toata tara atrasi de pozele editate de pe internet o pot confirma si se pot lauda si cu experiente de enduro. Dar oamenii din zona fideli votanti socialisti sunt multumiti cu clasicele carpeli de drum marca psd ce rezista pana la prima ploaie asa ca cei din zona stim ce ne asteapta.

Adaugă comentariu