Caraş-Severin, Romania

REȘIȚA – Vechiul patinoar de lângă stadionul de atletism și bazinul de înot sunt în atenția lui Ioan Popa. Scriem asta după ce, în urma unei hotărâri de guvern de joia trecută, primul ministru a probat trecerea patinoarului în cauză de la Ministerul Sportului în proprietatea municipiului Reșița!

Obiectiv pe care primarul Ioan Popa îl vrea reabilitat întrucât, în ciclul financiar 2021-2027, timpul este suficient pentru ca patinoarul să fie introdus la finanțare pe fonduri europene, mai ales că spațiul este suficient pentru a fi amenajate tribune și nocturnă.

Primarul Reșiței s-a referit și la un proiect mai vechi de extindere a Bazinului „Ioan Schuster” pe latura dinspre spitalul județean, unde se vrea construirea de spații de relaxare și refacere pentru sportivi. Proiectul în cauză a fost întocmit în 2020, însă a fost necesară actualizarea indicatorilor tehnico-financiari.

„Pentru finanțare, sunt mai multe axe posibile. Am putea merge pe una de dotări întrucât se deschid asemenea axe pentru pentru instituții publice, învățământ, sport și sănătate atât prin PNRR, cât și prin ADR. Sperăm să ne încadrăm acolo pentru că proiectul nu este foarte costisitor, fiind vorba de maxim două milioane de euro. Sportivilor le-ar prinde foarte bine să se poată reface după antrenament și, de ce nu, și reșițenii s-ar putea bucura de un mic spa în zonă”, a declarat Ioan Popa într-o recentă conferință de presă.

JCS-Ionel Ivașcu