Spitalul Judeţean din Triaj, gata în 2026! - Caon.ro
Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Este termenul estimat de primarul Ioan Popa pentru finalizarea lucrărilor la noul obiectiv care se va construi în Reşiţa!

Primarul Ioan Popa a dorit să facă precizări vizavi de locaţia unde va fi construit viitorul spital judeţean: „Eu vorbesc despre noul spital judeţean pe care eu m-am angajat să-l fac în faţa reşiţenilor şi o să-l fac! Amplasamentul lui va fi, clar, în zona Triaj, pe actualul amplasament al firmei Crossi şi al firmei care gestionează fierul vechi care merge la TMK, pe care-i vom despăgubi, ne vom înţelege cu ei într-o anumită manieră“.

Potrivit edilului, terenul disponibil acolo este de circa 10-12 hectare, suprafaţă suficientă pentru un spital judeţean nou. Aşadar, nu terenul este problema, ci banii.

„La ora asta identificăm soluţii de finanţare altele decât PNRR, Programul Naţional de Redresare şi Rezilienţă, pentru că estimarea de preţ este undeva la 150 de milioane de euro şi prin PNRR nu vom putea lua mai mult de 50 de milioane. Şi acuma abordăm soluţii tehnice sau soluţii financiare pentru restul sumei. Suntem în câteva variante de finanţare şi nu ne facem probleme din punctul ăsta de vedere. Şi vom demara, împreună cu Consiliul Judeţean, în luna februarie-martie, studiul de fezabilitate. Ideea este că, dacă îl facem pe PNRR, noi va trebui, în decembrie 2022, să fim cu contractul semnat pentru Proiectul Tehnic şi pentru execuţie, şi în 2026 ar trebui să fie gata spitalul. Astea-s nişte condiţionări de timp, în care trebuie să te încadrezi dacă vrei să lucrezi pe Rezilienţă. Spitalul Judeţean pe care am convenit să-l realizăm în parteneriat cu Consiliul Judeţean se va întâmpla în Triaj!“, a subliniat, în încheiere, Nelu Popa.

JCS-Antoniu Mocanu