Caraş-Severin, RomaniaORAVIŢA – Este oficial, ordinul a fost emis miercuri, 18 noiembrie 2020, de ministrul Sănătăţii, şi a fost deja publicat în Monitorul Oficial!

Va mai dura însă până când Spitalul Orăşenesc Oraviţa va prelua cazurile mai uşoare de COVID-19, însă pe fondul creşterii numărului de pacienţi în ţară, inclusiv în Caraş-Severin, ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a emis un nou ordin pentru pentru modificarea și completarea ordinului 555/2020 privind aprobarea planului de măsuri pentru pregătirea spitalelor în contextul epidemiei de coronavirus COVID-19, a Listei spitalelor care asigură asistența medicală pacienților testați pozitiv cu virusul SARS-CoV-2 în faza I și în faza a II-a și a Listei cu spitalele de suport pentru pacienții testați pozitiv sau suspecți cu virusul SARS-CoV-2. Potrivit acestui ordin, spitalul din Oraviţa va asigura 140 de paturi şi 5 locuri ATI.

Managerul spitalului, dr. Felician Fara, spune că mai durează acest proces: „O să fim pregătiţi, din moment ce s-a luat această decizie la nivel ministerial, totul este să ne dotăm corespunzător. Pacienţi vom prelua abia după ce vine autorizarea de la DSP, fiindcă trebuie să îndeplinim anumite condiţii, trebuie dotare, echipamente de protecţie mai multe, sunt numeroase detalii care trebuie puse la punct. Deci, abia în urma autorizării spaţiului respectiv, unde vor fi trataţi pacienţii cu COVID-19, putem să dăm drumul la spital, dar asta mai durează“.

JCS-Alexandra Gorghiu

Adaugă comentariu