Caraş-Severin, Romania

CARANSEBEȘ – Conducerea administrației locale a semnat contractul de proiectare și execuție de lucrări cu firma care va reface toate instalațiile vechi de zeci de ani ale Spitalului Municipal de Urgență!

Mai precis, firma Hospital Technical Solutions din București va monta în clădirea cu 7 etaje, în premieră, instalații noi de detecție și avertizare la incendiu și la concentrațiile anormale de oxigen, va reface de la zero instalațiile electrice și cele de iluminat, dar în același timp va reabilita și infrastructura de fluide medicale (oxigen medical). Totul pentru mai bine de 10,3 milioane de lei din cele 11,2 milioane de lei cât e valoarea totală a proiectului european „Consolidarea infrastructurii medicale a Spitalului Municipal de Urgență Caransebeș”, derulat prin POIM.

„S-a făcut licitația, s-a desemnat un câștigător după ce am verificat tot ceea ce ține de documentație, și marți, 5 iulie, la ora 11, am semnat contractul pentru proiectarea și execuția lucrărilor. E vorba de reabilitarea totală a instalațiilor electrice ale spitalului care încă nu sunt modernizate, tot ce înseamnă conducte de fluide medicale, precum și partea de ISU, acei senzori pentru incendiu care vor fi amplasați în saloane și pe holurile spitalului. E o investiție de 11,2 milioane de lei fonduri europene”, a precizat city managerul Florin Bogdea, care e în acest caz și manager de proiect.

Potrivit acestuia, Hospital Technical Solutions are la dispoziție 15 luni pentru finalizarea lucrărilor, 3 pentru proiectare și 12 pentru execuție.

JCS-R.M.