Spitalul din Caransebeş, amenințat de Enel cu debranșarea - Caon.ro

Caraş-Severin, Romania

CARANSEBEȘ – Managerul interimar, Călin Grozăvescu, a venit în Consiliul Local pentru a afla dacă se pot aloca banii promiși spitalului la începutul anului din bugetul local. Grozăvescu a ridicat problema la capitolul Diverse, întrebând conducerea municipalității dacă poate beneficia de vreun ajutor financiar, pentru că cei de la Enel bat la ușă!

„Am înțeles că în februarie s-a votat bugetul prin care ni se alocau 1,2 milioane lei anual pentru utilități. Am primit notificare de la Enel că trebuie să plătim niște bani mulți, iar din partea domnului primar și a fostului manager am înțeles că banii ce ni se alocau prin bugetul local nu mai sunt disponibili. Aș dori să știu de ce nu putem fi ajutați cu acești bani. Am plătit salariile, am rămas cu 170.000 de lei, din acești bani trebuie să plătesc și Enelul, vreau să știu cum mă organizez, dacă e vreo șansă să primim vreun un leu de la Primărie”, a spus Grozăvescu.

O scurtă lămurire a venit imediat de la primarul Felix Borcean: „Au fost rectificați (banii-n.r.) tot în Consiliul Local pentru situația specială a pandemiei, la înțelegere cu managerul de atunci”.

Mai pe larg a explicat directorul economic al municipalității, Marius Preda, potrivit căruia Primăria a virat deja peste 500.000 de lei în conturile spitalului în primul trimestru. Pe de altă parte, nici încasările la bugetul local nu sunt cele scontate, evident, din cauza coronavirusului. „Din 1,2 milioane lei buget inițial, ulterior s-a făcut o rectificare de 250.000 de lei, 50.000 pentru aparatul acela respirator și 200.000 pentru cheltuieli Covid, inclusiv cazarea medicilor la hotel. Au rămas 950.000, 500.000 sunt virați deja, ar mai fi 450.000, dar nici Primăria nu are în momentul de față încasările preconizate… De la DSP, pentru Covid, am primit doar 47 la sută din prima cerere, nici ei nu au bani. Noi pentru spital am plătit mai mult decât jumătate doar pe primele trei luni”, a spus Preda.

În aceste condiții, lui Grozăvescu nu-i rămâne decât să cadă la pace cu cei de la Enel pentru ca spitalul să aibă mai departe energie electrică, sfat pe care i l-au transmis și consilierii social-democrați Florin Bogdea și Valentin Dascălu.

JCS-R.M.