Caraş-Severin, Romania

REȘIȚA – Ediția din acest an a Cupei Reșița se va desfășura la finalul acestei săptămâni și va conta pentru a doua etapă de coeficient 2 a sezonului!

Federația Română de Automobilism Sportiv și Clubul Sportiv Auto Blic Brașov au pregătit un program care să-i aducă la start și pe piloții diviziei secunde a acestei ramuri sportive. Desigur, aceștia nu vor puncta în clasament, însă podiumul OPEN va fi premiat la sfârșitul zilei de sâmbătă.

Dar pentru mai multe informații, aruncați o privire asupra programului etapei:

Program:

  • VINERI, 8 iulie 2022:

13:00-19:00 > Verificări tehnice inițiale;
16:00-20:00 > Verificări administrative;
20:00 > Fotografia Oficială;
20:15 > Prezentarea concurenților;
Locația tuturor celor patru evenimente de mai sus va fi Stadionul Mircea Chivu;

  • SÂMBĂTĂ, 9 iulie 2022:

08:30 > Închiderea circulației publice rutiere;
09:00 > CNVC – Recunoaștere 1;
CNVC2 – Recunoaștere 1;
10:50 > CNVC – Recunoaștere 2;
CNVC2 – Recunoaștere 2;
12:40 > CNVC – Recunoaștere 3;
CNVC2 – Antrenament cronometrat;
14:30 > CNVC – Antrenament cronometrat 1;
CNVC2 – Concurs Manșa 1;
16:20 > CNVC – Antrenament cronometrat 2;
CNVC2- Concurs Manșa 2;
18:00 > CNVC-2 – Festivitatea de premiere;
18:30 > Deschiderea circulației publice rutiere;

  • DUMINICĂ, 10 iulie August 2022:

08:30 > Închiderea circulației publice rutiere;
09:00 > CNVC – Recunoaștere 4;
11:00 > CNVC – Recunoaștere 5;
13:00 > CNVC – Concurs Manșa 1;
15:00 > CNVC – Concurs Manșa 2;
16:30 > CNVC – Festivitatea de premiere;
18:30 > Deschiderea circulației publice rutiere.

„Mă bucur că, din nou, la Reșița se poate organiza etapa de Viteză în Coastă, chiar dacă în acest an am întâmpinat unele dificultăți. Cel care a organizat în anii anteriori a fost Bogdan Cuzma, iar acum s-a retras și a trebuit să improvizăm pentru această etapă. Totuși, mulțumim Federației Române de Automobilism că ne-a întins o mână de ajutor, dar și Primăriei Reșița pentru sprijinul acordat. Și în acest an, iubitorii sportului cu motor vor avea ocazia să vadă sâmbătă și duminică mașinile de concurs pe vechiul traseu din Valea Domanului. Vor fi două competiții, Liga I, așa cum îi spunem noi, și Liga a II-a, ultima va fi doar în ziua de sâmbătă. Ca în fiecare an, sunt așteptați cei mai buni piloți, dar având în vedere că Reșița este mai departe, ne-am confruntat de-a lungul timpului cu problema numărului de concurenți. Ca să dau un exemplu, la Reșița nu sunt atât de mulți concurenți ca și la Brașov. Cu siguranță este faptul că piloții cu mașini tari vor veni, deoarece miza este lupta pentru titlu. Vor fi monoposturi și biposturi care vor face deliciul publicului spectator. Deci, iubitorii sportului cu motor vor avea ce să vadă. Accesul spectatorilor în parcul închis din incinta stadionului este permis de vineri seara, iar în timpul concursului, în zilele de sâmbătă și duminică, pasionații vor putea merge pe traseu între manșe. De asemenea, vom pune la dispoziție un autobuz care-i va duce pe spectatori până la intrarea în Doman”, a declarat campionul Lucien Hora, unul dintre organizatorii etapei.

JCS-Ștefan Moraru