Caraş-Severin, Romania

ROMÂNIA – Deputatul PSD devine președintele interimar al Camerei Deputaților, ca urmare a unui vot în Biroul Permanent al Camerei!

Sorin Grindeanu a primit patru voturi de la PSD, unul de la UDMR, unul de la AUR și unul de la Minorități, cumulând, astfel, șapte voturi, liberalii abținându-se de la vot. Această decizie a fost luată după ce a expirat mandatul de președinte interimar al liberalului Florin Roman. „Mă bucur că domnul Grindeanu a reuşit să creeze o majoritate în Parlament, să fie preşedinte interimar”, a declarat președintele PSD, Marcel Ciolacu, într-o conferință de presă.

Sorin Grindeanu s-a născut în 5 decembrie 1973, la Caransebeș, a absolvit Colegiul Național „Traian Doda” și Universitatea de Vest din Timişoara. Este membru PSD din noiembrie 1996, iar între 2008 și 2012 a fost viceprimar al Timişoarei. Din 2012 până în iunie 2016 a fost deputat, devenind ulterior preşedinte al CJ Timiş. Sorin Grindeanu a mai fost și ministru al Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale în perioada decembrie 2014 – noiembrie 2015 și a ocupat funcția de prim-ministru al României din 4 ianuarie 2017 până în 29 iunie 2017.

JCS–Silvia Popescu