Caraş-Severin, Romania

CORONINI – Sâmbătă dimineaţa, poliţiştii au descins în mai multe localităţi de pe Clisură, în căutarea unui aparat în valoare de 36.000 de euro.

Povestea a început pe 22 ianuarie, când autorităţile au fost informate despre furtul unui stâlp metalic ce avea în vârf o sondă de măsurare a vântului, în valoare de 36.000 de euro. Poliţia din Moldova Nouă a efectuat trei percheziţii în oraş, urmând să aibă loc descinderi şi în localităţile din zonă.

O altă percheziţie urma să se desfăşoare la Coronini, însă, pe drumul spre comună, poliţiştii s-au întâlnit cu o maşină condusă chiar de către cel vizat pentru control. În ciuda avertizărilor oamenilor legii, şoferul, C.I., de 42 de ani (care nici nu avea carnet), a fugit cu maşina, urmărit de poliţişti. În cele din urmă, a abandonat autovehiculul pe un drum forestier.

În maşină au fost descoperite două cuţite de vânătoare şi o sabie, dar şi piese ale sondei atât de căutate.

„În cauză se continuă cercetările pentru săvârşirea infracţiunilor de furt calificat, conducerea unui autovehicul pe drumurile publice fără a poseda permis de conducere şi portul fără drept de arme albe în locuri publice“, a declarat Ancuţa Cărbunaru, purtătorul de cuvânt al IPJ Caraş-Severin.