Caraş-Severin, Romania

MEHADIA – Bărbatul, care conducea haotic, a fost raportat de alt șofer. Oamenii legii au constatat că avea o alcoolemie de 1,03 mg/l alcool pur în aerul expirat!

Luni, la ora 17.15, cetățean bulgar de 51 de ani care conducea un autocamion pe DN 6, în afara localității Mehadia, a fost tras pe dreapta de polițiștii Stațiunii Băile Herculane, iar la testarea cu aparatul etilotest, bărbatul avea o alcoolemie de 1,03 mg/l alcool pur în aerul expirat.

„Cu câteva minute înainte de a fi oprit de polițiști, un alt conducător auto a observat că șoferul autocamionului circula haotic, punând în pericol siguranța traficului rutier și a sesizat Poliția, prin apel 112. Cetățeanul bulgar a fost condus la cel mai apropiat centru de permanență, unde i-au fost prelevate mostre biologice pentru determinarea concentrației de alcool în sânge. De asemenea, acestuia i-a fost suspendat dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice și a fost întocmit un dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de conducerea unui autovehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe. Atitudinea proactivă și reacția imediată a cetățenilor de a sesiza abateri din trafic ajută de multe ori, la prevenirea unor adevărate tragedii pe drumurile publice. Mulțumim participantului la trafic care a luat atitudine și a sesizat situația prezentată!“, a încheiat Poliția județului.

JCS-A.M.