Caraş-Severin, Romania

CARANSEBEȘ – După amenințări cu DNA, DIICOT și Interpol la adresa executivului și legislativului local, fostul șef al gării din Caransebeș a trecut la fapte! Profitând de o decizie a instanței care nu este încă definitivă, și nici executorie, asociația sportivă dirijată de Alexandru Silvășan, cu sediul în satul Valea Bistrei, a interzis accesul în stadionul din Teiuș!

Mai exact, a executat silit municipalitatea, interpretând pe propriul risc decizia judecătorilor timișoreni ca una executorie, astfel că din 4 august accesul pe stadion este permis doar pentru cine vrea Silvășan. Acesta a explicat motivele care au stat la baza acestei decizii: „Executorul judecătoresc a pus un afiș cu ACCESUL INTERZIS pentru că am găsit stadionul într-o debandadă totală, cu fotbaliști care făceau antrenamente, cu copii care fugeau pe pistă printre picioarele părinților, încurcând alergătorii de performanță. Nu mai vorbesc de partea administrativă, bălării de 2 metri, centrală termică defectă, gard distrus, intră cine vrea fără un program, puț de apă secat sau necurățat pentru că nu mai au apă să ude gazonul. O astfel de debandadă nu am mai văzut de când am venit eu la CFR în anii 90”.

Trebuie precizat că municipalitatea nu a mai făcut investiții în stadion, din cauza riscului de a-l pierde în instanță. Chiar și așa însă, investițiile făcute de municipalitate la stadion de-a lungul anilor, dacă ne amintim doar cum arăta stadionul când în Caransebeș exista echipă de fotbal în Divizia B, trebuie recuperate cumva de la asociația lui Silvășan.

Revenind însă în zilele noastre, cei mai afectați de interzicerea accesului sunt cei care făceau sport la nivel de amatori, care nu mai au voie în stadion când acolo se desfășoară antrenamente de fotbal sau atletism. Primăria Caransebeș a cerut deja în instanță suspendarea executării silite până când Înalta Curte de Casație și Justiție se va pronunța definitiv în litigiul dintre municipalitate și asociația lui Silvășan.

JCS-R.M.

FOTO: Arhivă CAON