Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – De Ziua Poliţiei Române, siguranţa a devenit spectacol. În afara acestor manifestări, poliţiştii ne asigură că siguranţa cetăţeanului este principala misiune.

Intrarea în sfârşitul de săptămână a însemnat un prilej de bucurie în plus, atât pentru poliţiştii cărăşeni, cât şi pentru comunitate, în mijlocul căreia au fost organizate acţiuni prilejuite de Ziua Poliţiei Române (25 martie). La Reşiţa, Piaţa Tricolorului – plină de tot felul de maşini de poliţie – a devenit scena unor prezentări de arme şi dotări specifice oamenilor legii, dar şi a unor demonstraţii în forţă. Cei mici au îngroşat rândurile spectatorilor şi au admirat exerciţiile cu doi câini poliţişti, care au pus cu botul pe labe răufăcătorii. Iar scenariile mascaţilor au dat atmosferă de film spaţiului din Piaţa Tricolorului. Reşiţenii prezenţi au văzut cum răufăcătorii au intrat în scenă cu… Loganul, după care acţiunea s-a precipitat, fiind necesară intervenţia în forţă a mascaţilor. În alt exerciţiu demonstrativ, cu acelaşi autoturism românesc a fost transportat, escortat şi… salvat un demnitar. Nu mică le-a fost bucuria celor mici care s-au putut urca în maşinile celor de la Rutieră sau care au putut pune mâna pe diferite arme din dotarea poliţiştilor cărăşeni. Au existat şi standuri care au adus în actualitate o pagină de istorie din viaţa instituţiei sau care i-au familiarizat pe reşiţeni cu ce se ocupă diferitele structuri ale IPJ.

„Am deschis porţile instituţiei noastre pentru o zi şi este al doilea an când ne-am mutat în Piaţa Tricolorului, ca să fim cât mai aproape de cetăţeni. Încercăm să arătăm că misiunea noastră – să le asigurăm siguranţa – este una care ne ţine în contact cu cetăţenii, cărora le mulţumesc pentru încrederea acordată şi pentru faptul că au devenit un partener activ al nostru, în activitatea de prevenire a infracţiunilor. Mulţumesc şi reprezentanţilor mass media că au fost alături de noi în această zi de sărbătoare, mulţumesc tuturor poliţiştilor care s-au dedicat pentru misiunea nobilă a lor, de a asigura siguranţa cetăţeanului, dar şi familiilor acestora, care au fost îngăduitoare şi au înţeles sacrificiile pe care le-au făcut, şi le doresc multă sănătate, împlinirea tuturor dorinţelor personale şi profesionale, şi «La mulţi ani!»“, urează comisarul-şef Viorel Avram, şeful Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Caraş-Severin.

Dincolo de numărul mare al reşiţenilor prezenţi, şeful Poliţiei cărăşene vede sprijinul şi încrederea de care instituţia se bucură din partea cetăţenilor: „În primul rând, cred că au încredere în instituţia noastră şi aş dori foarte mult să urmeze această profesie. Sper ca aceşti copii, când vor atinge vârsta la care vor putea accede la facultate, să urmeze Academia de Poliţie sau şcolile postliceale de agenţi de poliţie, să îmbrăţişeze această profesie de poliţist“.