Caraş-Severin, Romania

CARAŞ-SEVERIN – Potrivit celor de la ITM, un tânăr de 20 de ani care muncea la negru a murit în timp ce spăla o maşină, iar un muncitor forestier de 45 de ani a fost strivit de un arbore.

Două persoane şi-au pierdut viaţa, zilele trecute, la serviciu, accidentele fiind raportate Inspectoratului Teritorial de Muncă din Caraş-Severin. Primul incident s-a produs sâmbătă, 25 iunie, la un angajator care activează în domeniul întreţinerii şi reparării de autovehicule, din Băile Herculane. „În timp ce spăla maşina unui client, bărbatul s-a prăbuşit pe pardoseală, iar echipajul de pe ambulanţă sosit la faţa locului a declarat decesul întrucât nu a răspuns manevrelor de resuscitare, ne informează ITM. Victima, în vârstă de 20 de ani, nu avea forme legale de angajare, drept pentru care angajatorul a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 20.000 lei de către inspectorii de muncă din cadrul Serviciului Control Relaţii de Muncă“.

Cel de-al doilea eveniment s-a produs în dimineaţa de luni, 27 iunie, la un angajator care activează în domeniul exploatării forestiere, din Borlovenii Vechi. „În timp ce lucra la toaletarea unui arbore, un bărbat de 46 ani, a fost surprins de alt arbore care s-a dezrădăcinat şi a căzut peste el, provocându-i decesul“, se arată într-un comunicat remis redacţiei. Potrivit inspectorilor de muncă, omul era de meserie fasonator mecanic şi nu era începător, fiind angajat de patru ani la societatea din Borlovenii Vechi.