Şi Reşiţa are un centru de vaccinare pentru faza a doua! - Caon.ro
Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Acesta se află la Liceul de Arte Sabin Păuţa şi, în cel mai scurt timp, se va afla momentul în care platforma de înscriere pentru vaccinare este activă!

În ultimele zile, cititorii ne-au sunat la redacţie pentru a ne întreba de ce la Reşiţa populaţia nu se poate vaccina sau dacă se poate vaccina unde sunt centrele, mai ales că mulţi reşiţeni s-au programat la vaccin la Caransebeş, Oraviţa şi Moldova Nouă, acolo spitalele îndeplinind condiţiile pentru funcţionarea acestor centre.

„Chiar acum, miercuri după amiaza, am primit avizul de la INSP pentru funcţionarea centrului de la Liceul Sabin Păuţa. Urmează câteva proceduri, urmează întâlniri cu STS, iar după parcurgerea acestor proceduri, vom anunţa exact şi clar momentul în care este activă platforma pentru ca oamenii să se înscrie la vaccinare. Centrul are toate dotările necesare. Îi mulţumim domnului prefect pentru demersurile făcute, deoarece în urma insistenţelor dânsului către autorităţile centrale ni s-a avizat acest centru la Reşiţa“, ne-a declarat coordonatorul Centrului de la Sabin Păuţa, medicul Sorina Tobă.

De ce a fost nevoie de insistenţele prefectului? „Simplu. Pentru că Spitalul Judeţean nu avea amenajat centru de vaccinare pentru populaţie. Nu l-au identificat, nu l-au avut pur şi simplu, din motive pe care conducerea de acolo le ştie. În timpul videoconferinţei cu autorităţile centrale, am solicitat medicului Valeriu Gheorghiţă aprobarea acestui centru. Mă bucur că am găsit deschiderea necesară pentru ca şi Reşiţa să aibă un centru de vaccinare pentru populaţie“, ne-a declarat prefectul Cristian Gâfu.

Până la finele acestei săptămâni vom afla şi când este activă platforma de înscriere a reşiţenilor care vor să se vaccineze.

JCS-Nina Curiţa