Caraş-Severin, Romania

BOCȘA – Așa cum s-a întâmplat și la Reșița, unde administrația locală a decis să-i ajute direct pe copiii care n-au aparatele necesare „școlii acasă“, și Bocșa a ales să cumpere tablete pentru elevi. Nu mai puțin de 250 de dispozitive inteligente vor ajunge în mâinile celor mici, care au atâta nevoie de ele în aceste zile!

„Împreună cu Consiliul Local Bocșa, am alocat suma de 100.000 lei din bugetul local unităţilor de învăţământ preuniversitar de pe raza oraşului nostru, a declarat primarul Eugen Cismăneanțu. Suma este destinată pentru achiziţia a 250 de tablete în vederea asigurării elevilor accesul la cursurile online. Preţul unei tablete este de 400 lei“.

Edilul a și precizat care sunt cele patru unități educaționale beneficiare și câte tablete sunt prevăzute pentru fiecare dintre ele, pentru a fi distribuite copiilor: Şcoala Generală Nr. 1 – 70 de tablete; Şcoala Generală Nr. 2 – 70 de tablete; Liceul Teoretic „Tata Oancea“ – 40 de tablete; Liceul Tehnologic „Constantin Lucaci“ – 70 de tablete.

„Atât achiziţia, cât şi distribuirea tabletelor se vor realiza de către unităţile de învăţământ în baza criteriilor stabilite de către acestea“, a încheiat Eugen Cismăneanţu, primarul oraşului Bocşa.

JCS-A.M.