Caraş-Severin, Romania

CARAȘ-SEVERIN – CSM Reșița, Voința Lupac și Progresul Ezeriș au fost repartizate de către Comintetul de Urgență al FRF într-o serie accesibilă de Liga 3!

Făcând parte din Seria a VII-a, CSM Reșița a scăpat de echipe precum Șoimii Lipova, Crișul Chișineu Criș, CSC Dumbrăvița sau Poli Timișoara. Colegele de serie ale echipelor cărășene sunt: CSA Aurul Brad, ACS Viitorul Șimian, CS Pandurii Lignitul Târgu Jiu, CSM Deva, CS Gilortul Târgu Cărbunești, CSM Jiul Petroșani și ACS Viitorul Pandurii Târgu Jiu 2.

„Am văzut componența seriei și cred că este una accesibilă, dar trebuie să fim modești deoarece în jocul de fotbal orice este posibil. Sunt echipe pe care le cunoaștem, precum Deva, Pandurii, echipe bune, dar sunt și echipe pe care nu le cunoaștem. Este clar faptul că echipele care vor evolua contra noastră vor juca cu o ambiție foarte mare. CSM Reșița este un brand și mulți jucători de nivelul Ligii 3 vor să evolueze la noi. Avem condiții bune, avem stabilitate financiară și sunt foarte mulți jucători care vor dori să demonstreze, să-i arate lui Dan Alexa ca-s buni și merită să vină la CSM Reșița. Este o grupă în regulă, este important barajul, pentru că degeaba câștigăm seria la 20 de puncte diferență, dacă nu câștigăm și barajul. Vom sta într-un stres continuu și veșnic va fi o presiune, până când vom trece de baraj. Principalele adversare cred că vor fi Pandurii și Deva. Când sunt două echipe sau mai multe din același oraș sau din același județ într-o serie ambițiile sunt duble. Nu știu dacă este un avantaj sau un dezavantaj faptul că suntem în aceeași serie cu Voința Lupac și Progresul Ezeriș. Eu mă aștept atunci când vom evolua împotriva lor ca ambițiile să fie duble, iar orgoliile foarte mari. Legat de meciurile amicale trebuia să jucăm un amical cu Corvinul Hunedoara, dar Dan Alexa a luat decizia să anulăm acest joc. Avem 5-6 jucători accidentați, jucători de bază, și nu avea rost să mergem cu copiii la Hunedoara. Toți acești jucători vor intra de vineri în program normal, deoarece trebuie să-i recuperăm până la meciul de Cupă. Așteptăm să vedem adversarul din Cupa României, iar apoi vom disputa primul meci din campionat”, a declarat Cristi Bobar, președintele CSM Reșița.

Legat de serie, președintele Progresului Ezeriș, Cristian Șodâncă, a spus: „La prima vedere pare o serie accesibilă pentru noi cât și pentru celelalte două echipe cărășene. Puțin mai lungi anumite deplasări, dar eu zic că putem să ne batem pentru play-off. E important să ne dorim și să ne propunem cât mai mult. O serie interesantă, în care vom întâlni echipe de tradiție precum CSM Reșița, CSM Deva, Jiul Petroșani sau Pandurii Târgu Jiu. Vom merge pe aceeași linie de promovare a tinerilor și sperăm să facem o figură mai frumoasă decât anul trecut”.

Antrenorul Voinței Lupac, Boșco Vișatovici, consideră că deplasările din această grupă sunt cam prea lungi: „Am văzut componența seriei și mi se pare una ciudată. În sensul că deplasările sunt cam lungi, iar cealaltă serie, cea din Timiș și Arad, parcă ar fi una județeană, în sensul că deplasările sunt mult mai scurte. Nu avem ce face, ne vom juca șansa și vrem să ne clasăm cât mai sus. Pentru început, obiectivul echipei mele este clasarea pe locurile 4-6. Spun acest lucru pentru că sunt echipe pe care le știm, este vorba de Viitorul Șimian, CSM Reșița, Progresul Ezeriș, dar sunt câteva de care nu știm aproape nimic. Până la primul joc oficial aș dori să mai disputăm un meci de pregătire și cred că vom juca spre finalul acestei săptămâni un amical cu Bozovici”.

JCS-Ștefan Moraru