Caraş-Severin, Romania

CARAŞ-SEVERIN – Banii merg la firme din Timișoara, Cluj, Petroșani sau Hațeg, unele având legături cu alte societăți din Italia și Bulgaria!

Două noi contracte de modernizare a rețelelor de apă potabilă și canalizare au fost semnate, la mijlocul acestei săptămâni, de AquaCaraș, în baza cărora banii urmează să fie investiți la Reșița și Teregova. Este vorba despre Contractul de lucrări CS-CL5 „Extinderea și reabilitarea rețelelor de distribuție a apei și a rețelelor de canalizare în Reșița 1“ și Contractul de lucrări CS-CL-02 – „Reabilitarea şi extinderea facilităților de captare, înmagazinare, de tratare apă şi a conductelor de aducţiune în Teregova“, investiții valorând în total 77.606.834,20 lei, fără TVA.

Contractul pentru Reșița cuprinde extinderea și reabilitarea conductelor de distribuție a apei, pe o lungime de 18.487 de metri liniari, trei noi stații de pompare, extinderea și reabilitarea rețelelor de canalizare, pe o lungime de 28.975 de metri. Ofertantul declarat câștigător este Asocierea S.C. EUSKADI S.R.L. – HYDROSTROY A.D. (subcontractanți S.C. EUSKATEL S.R.L. și S.C. ELECTROGLOBAL S.A.), iar propunerea financiară câștigătoare are valoarea de 62.325.598,82 lei, fără TVA.

Contractul pentru Teregova prevede execuția unei stații de tratare a apei potabile (pentru deferizare și demanganizare), două rezervoare de înmagazinare cu un volum de 300 de metri cubi, drumul de acces și frontul de captare, pe o lungime de 1.250 de metri, execuția a nouă foraje și conductă nouă de aducțiune de la foraje la stația de tratare a apei. Ofertantul declarat câștigător este Asocierea S.C. PROTECNO S.R.L. – S.C. PAVAJ GRUP S.R.L. (subcontractant S.C. STADIELCO S.R.L.), iar valoarea propunerii financiare câștigătoare este de 15.281.235,45 lei, fără TVA.

JCS-A.M.