Caraş-Severin, Romania

CARANSEBEȘ – Președintele Colegiului Medicilor din România, Gheorghe Borcean, critică atitudinea avută de unii membri ai Consiliului Local în cazul femeii decedate în luna februarie a acestui an la Spitalul Municipal de Urgență din Caransebeș.

Prezent la instalarea noii echipe manageriale a SMUC, chirurgul Gheorghe Borcean a declarat că au existat anumite interese pe care le-au urmărit unii din consilieri. „Nimeni nu spune că politicul și administrația nu ar reprezenta cetățenii patriei, dar la nivel de reprezentare al autorității se urmărește un interes. Nu spun că Felix Borcean, spun însă că există în Consiliul Local personaje care urmăresc ceva care nu are legătură cu Sănătatea. Pe această cale, domnule primar, vă felicit pentru ținuta care ați avut-o la timpul acela, cu scandalul Ilcu, cu dezbaterile publice, și care a fost o atitudine fermă, civilizată, decentă și legală. Lucrurile s-au așezat și s-au pus pe calea care trebuie să fie, pentru că examenele histologice și medicina legală au arătat care a fost cauza decesului și în niciun caz nu cade în sarcina noastră”, a precizat șeful Colegiului Medicilor din România.

Reamintim că, la începutul acestui an, soțul femeii decedate, George Ilcu, a acuzat 4 medici ai spitalului caransebeșean, Gheorghe Borcean, Dumitru Marinescu, Aida Bâldea și Cătălin Hana, că „i-au omorât soția”, cazul ajungând și în atenția Consiliului Local, acolo unde i s-a cerut primarului Felix Borcean să le interzică celor 4 medici să mai profeseze până la clarificarea cazului.