Caraş-Severin, Romania

REȘIȚA – Această strângere de mână între campionul la ciclism Daniel Crista și primarul Ioan Popa pecetluiește hotărârea adoptată în recenta ședință de consiliu local. Se vrea crearea unei emulații în oraș pentru acest sport, pe care să-l practice cât mai mulți copii și tineri!

Daniel Crista vrea să participe la Olimpiada de la Paris 2024 cu clubul din orașul natal. Campion național în 2018, 2019 și 2020, medaliat cu bronz în 2020 la European Track Championship, medaliat cu aur în 2021 la World Cup Columbia și primul loc la Grand Prix Presov sunt doar câteva dintre rezultatele ciclistului reșițean. „Nebunia” începea cu un drum cu bicicleta până la Roșia Montană, iar primul concurs a fost în 2008 la Valea lui Liman. De atunci nu-și amintește să fi făcut altceva decât sport. A fost legitimat la cluburile Dinamo, Petrolul, BikeXpert, Tușnad Cycling Team, în 2017 a pedalat pentru echipa daneză Christina Jewelry Watches Pro Cycling Team, iar ultimul club la care a activat a fost CSA Steaua București.

„Anul acesta am decis să deschid secția de ciclism în orașul natal, la clubul CSM Reșița. Cred că este un proiect foarte important pentru ciclismul din județ, dar și din țară. Eu voi încerca să mă calific la olimpiada de anul viitor cu clubul reșițean. Voi da speranțe multor sportivi și voi încerca să îndrum mulți sportivi pe acest drum. Proiectul va crește în fiecare an, voi legitima sportivi și voi încerca să fac o echipă de juniori pe viitor!”, afirmă Daniel Crista.

Sportivul reșițean și primarul Ioan Popa au bătut palma pentru secția de ciclism. „Daniel a promis că, în afară de competițiile la care participă, se va implica în promovarea ciclismului la nivel de copii și tineri, astfel încât să creăm emulație pentru ciclism. Reșița se pregătește cu multe piste de cicloturism. Consiliul Județean a câștigat un proiect de 50 de milioane de euro, cel mai mare proiect de cicloturism din România, circa 600 km de piste. Cred că venirea lui Daniel în acest moment este extrem de pozitivă!”, declară și primarul Reșiței.

JCS-Ionel Ivașcu