Caraş-Severin, Romania

CARAȘ-SEVERIN – Este una din întrebările adresate șefului județului de cetățeni, oficialul explicând ce a reușit să facă până acum administrația cărășeană!

Romeo Dunca, președintele Consiliului Județean, a declarat că, pentru acest drum, înainte de anul 2020, nu a fost făcută nicio documentație: „După venirea mea, am inițiat Documentația de Avizare a Lucrărilor de Investiție. În timpul lucrului, am constatat că existau suprapuneri de terenuri în care proprietari pe porțiuni din drumul respectiv erau diferite persoane fizice. A fost generată o procedură de expropriere care s-a încheiat cu plata de către CJ a sumelor din expertiză. Această procedură a fost încheiată cu aproximativ un an în urmă. După finalizarea acestor încurcături, proiectul a fost depus la finanțare la Compania Națională de Investiții. Din păcate, acolo stau la rând mii de solicitări.“ De altfel, procedurile de expropriere au trenat din cauză că nu erau cunoscuți proprietarii actuali ai fiecărei parcele în parte, lucru consemnat la vremea respectivă.

„Planul meu pentru acest drum, în varianta în care câștigam alegerile, era să luăm un credit – abia acum putem lua credit, având în vedere că în cei 4 ani de mandat am redus gradul de îndatorare al județului de la 49% la 5% – și să-l modernizăm pe banii noștri. Plan valabil și pentru reparațiile costisitoare planificate și pe DJ 608, de la centura orașului Caransebeș, până sus la Muntele Mic. Pentru că posibilitatea accesării creditului va rămâne și după 28 octombrie, data încheierii mandatului meu, voi scoate la licitație cu clauză suspensivă modernizarea DJ Prislop-Semenic în așa fel încât la final de mandat să transfer administrației Hurduzeu un proiect matur și curățat de problemele din acte, avute timp de 40 de ani, o licitație corectă cu un constructor câștigător și o facilitate de credit dată de o însănătoșire financiară radicală a județului nostru.“, a încheiat Dunca.

JCS-A.M.