Caraş-Severin, Romania

CARAŞ-SEVERIN – Conferinţa PNL de la Reşiţa a pus pe tapet, vineri, măsurile avute în vizor de Guvernul Orban pentru revigorarea mediului de afaceri!

Viorel Başag, responsabil de relaţia cu mediul de afaceri, a pus accentul pe reluarea vechilor proiecte de dezvoltare a infrastructurii rutiere. Ioan Popa, preşedintele liberalilor reşiţeni, preciza că este de apreciat sprijinul guvernamental acordat prin plata şomajului tehnic în perioada pandemiei, lucru care a mai redus puţin din efectele negative pe care aceasta le are asupra economiei.

Din prezentarea ultimelor măsuri luate la nivel central nu putea lipsi reluarea activităţilor care au fost sau care mai sunt oprite. „Acum, la reluare, în zonele în care activităţile au fost interzise, gen HORECA, Guvernul continuă să sprijine pe cei care ies din şomaj tehnic şi încep lucrul cu plata a circa 41% din salariu pe următoarele trei luni, preciza Popa. O găsesc o măsură adecvată şi matematic, pentru că o afacere care a fost oprită două, trei luni nu porneşte bătând din degete. Există acea reticenţă a populaţiei de a relua viaţa normală şi ca atare este o măsură binevenită pentru cei care au fost opriţi în această perioadă“.

Oficialul a vorbit şi despre „susţinerea financiară a salarizării pentru persoanele sub o anumită vârstă şi peste 50 de ani, până la sfârşitul anului, cu condiţia de a rămâne în societate pentru încă un an. Măsură stimulativă şi de bun augur pentru această perioadă. Inclusiv sprijinirea IMM-urilor cu resursă financiară, cu sisteme de granturi, de credite pe care Ministerul de Finanţe le intermediază şi care deja sunt intrate pe circuitul de finanţare“.

Carina Pristavu, inspector şcolar general, a apreciat deschiderea din partea primăriilor, a Episcopiei, a unui ONG din Timişoara, inclusiv din partea unor firme şi a societăţii civile, care s-au implicat în sprijinirea copiilor în învăţarea online.

S-a mai vorbit despre introducerea transportului gratuit pentru elevi, despre reducerea la jumătate a chiriilor pentru terasele reşiţene, până la sfârşitul anului. Iar în încheiere, Ovidiu Rădoi, secretarul general al filialei judeţene a PNL, a vorbit printre altele despre soluţia dată de Curtea Constituţională vizavi de conflictul dintre Parlament şi Guvern, stabilind că Guvernul este cel care stabileşte data alegerilor, iar Parlamentul este cel care poate prelungi mandatele aleşilor locali.

JCS-Antoniu Mocanu

Adaugă comentariu