Caraş-Severin, Romania

REȘIȚA – În acest an se împlinesc 15 ani de la câștigarea primei Cupe Challenge la handbal de către UCM Reșița, iar foștii jucători vor face sâmbătă, 17 decembrie, de la ora 18, un meci demonstrativ în fața suporterilor reșițeni!

Manifestarea va începe sâmbătă la ora 12, în Centrul de învățare „UBB – Real Studentsʼ Dreams” din Centrul Universitar UBB Reșița, când va avea loc masa rotundă cu tema „Handbalul reșițean – evoluție, rezultate, perspective”, coordonată de lector univ. dr. Dan-Mihai Rohozneanu. În continuare se va desfășura momentul festiv prilejuit de împlinirea a 15 ani de la cucerirea Cupei Challenge de către handbaliștii echipei UCM Reșița (în prezența câtorva dintre componenții de atunci ai echipei). Manifestarea se va încheia cu meciul-eveniment dintre UCM Reșița 2007 și actuala echipă de handbal CSM Reșița, desfășurat la Sala Polivalentă din Reșița, începând cu ora 18.

La eveniment va lua parte și fostul antrenor al Reșiței, Aihan Omer, dar și actualul selecționer al naționalei feminine de handbal, reșițeanul Florentin Pera.

„Este vorba despre un eveniment pe care ne-am dorit să-l facem încă din vară, dar din păcate nu am reușit. Partea bună este că am găsit o dată în care să putem organiza acest eveniment. Este vorba despre un meci între UCM Reșița 2007 și actuala echipă a CSM Reșița, cu scopul de a ne bucura încă o dată de formația care a reușit să câștige de trei ori Cupa Challenge. În acest an sărbătorim 15 ani de la câștigarea primei Cupe Challenge. Pentru Reșița și pentru public ne-am dorit să mai organizăm din când în când câte un meci și să-i putem vedea din nou la treabă pe foștii jucători. Alături de mine vor juca Bojan Butulija, Dusan Pasic, Vali Popescu, Marius Grozăvescu, Ilie Vaidasigan, Cristian Ionescu, Dorinel Gurbină, Sebastian Pîrvan și, bineînțeles, și profesorul Aihan Omer, care răspunde pozitiv de fiecare data propunerilor noastre când vine vorba despre acest tip de eveniment. Au vrut să vină și Adi Tucanu, Ghiță Irimescu, Florin Ciubotariu, dar din păcate au activități și nu vor putea veni. De asemenea, reșițeanul Florentin Pera, actualul selecționer al naționalei feminine, și-a anunțat prezența la acest eveniment. Am împărțit acest eveniment în două momente, primul va fi sâmbătă, la UBB Reșița, de la ora 12, unde vom rememora câteva momente speciale trăite de noi în acele vremuri, iar apoi de la ora 18 vom face un meci în Sala Polivalentă cu CSM Reșița”, a declarat Mihai Rohozneanu, fost component al echipei UCM Reșița, actualul antrenor al Politehnicii Timișoara.

JCS-Ștefan Moraru