Caraş-Severin, Romania

REȘIȚA – Reșița, în „pericol” să fie asaltată de nemți. Dar sunt pașnici, pentru că vor să investească. Ne referim la două companii germane cu care primăria poartă discuții după ce acestea s-au arătat interesate de oraș!

Reprezentanții uneia dintre ele vor fi prezenți la Reșița în perioada 5-15 decembrie, fiind vorba despre o companie mare din domeniul automotive. „Prezența lor la Reșița a fost facilitată de un consultant din București. Acolo au mai discutat deopotrivă cu Jaro Marșalic și Dumitru Rujan. Noi le-am oferit diverse informații despre Reșița și îi așteptăm la fața locului.”, am aflat de la primarul Ioan Popa.

Această vizită vine după cea făcută de reprezentanții celei mai mari companii din Europa producătoare de feronerie pentru geamuri și uși termopan. Primarul nu are acordul pentru a da numele companiei, însă a putut dezvălui că aceasta vrea patru hectare de teren pentru a demara o investiție masivă. „Au fost deja la fața locului și-mi pun mari speranțe în privința lor, după ce s-au arătat foarte încântați de perspectivele pe care le oferă orașul și de faptul că suntem foarte maleabili și activi în a sprijini investitorii!”, a declarat primarul.

Dacă discuțiile vor avea finalitatea dorită, cele două companii se vor alătura EMZ-ului, prima companie germană care a spart gheața în parcul industrial. Se conturează o „colonie” germană la Reșița? Deocamdată sunt doar discuții.

JCS-Ionel Ivașcu